Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У неділю по Житомиру пройде смолоскипна хода
 
26-01-2012, 07:32  Суспільство

У неділю по Житомиру пройде смолоскипна хода

 
У неділю 29 січня Житомирі, на честь пам'яті загиблих в бою біля станції Крути у 1918 році, відбудеться смолоскипна хода.

'У



Збір учасників призначено на 15:00 на розі вулиць Михайлівської та Київської.

Нагадаємо, 29 січня 1918 року 300 відважних молодих людей, київські студенти, виступили проти 6-тисячної більшовицької армії Муравйова, яка наступала на Київ.

Бій відбувся біля станції Крути і тривав майже цілий день. 30 юнаків потрапили в полон і після катувань були вбиті. Один зі студентів в останні свої хвилини почав співати гімн "Ще не вмерла Україна", його спів підхопили інші. Згодом вони були перепоховані у Києві на Аскольдовій могилі.

- Для кожного з нас це має бути прикладом самопожертви за Націю і Батьківщину, коли юнаки незважаючи на перевагу ворога і розуміючи, що загинуть пішли в бій як 300 Спартанців. Це і є наші 300 українських Спартанців. Вони загинули щоб жила ідея, - говорить член оргкомітету.

Всіх житомирян закликають прийти і вшанувати паяти полеглих у нерівному бою Героїв.


Нагадаємо, остання смолоскипна хода була в Житомирі в березні 2010 року. Захід було приурочено 196-ій річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Тоді, у святковому ході взяло участь близько сотні жителів Житомира.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!