Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Денний сон важливий для психічного здоров'я дітей
 
29-01-2012, 13:01  Суспільство

Денний сон важливий для психічного здоров'я дітей

 
Вихователі в дитячих садах укладають дітей спати не тільки для того, щоб відпочити і зайнятися іншими справами. Денний сон дуже важливий для психічного здоров'я дітей у віці 4-5 років. Він зменшує ризик розвитку таких станів, як гіперактивність, тривожність і депресія, стверджують вчені із США.

Денний сон важливий для психічного здоров'я дітей



Діти 4-5 років менше гіперактивні і рідше страждають від депресій і нападів тривожності, якщо вони сплять вдень, стверджують дослідники з університету Пенсільванії. Вони спостерігали за 62 дітьми і розділили їх на дві групи: ті, хто спить вдень - 77%, і ті, хто не спить - 23%. Виявилося, що діти, яких неможливо було укласти в ліжко протягом дня, були більш схильні до психічних розладів. У середньому діти спали вдень близько 3,4 раз на тиждень. Дані для аналізу вчені отримували від батьків і вихователів, які вели спостереження за сном дітей протягом тижня і на вихідних. Демографічні чинники та особливості поведінки дітей також були включені в аналіз.



«Небажання дітей спати вдень залежить від дуже багатьох індивідуальних особливостей, однак ми вважаємо, що батьки повинні наполягати на тому, щоб малюки, принаймні, мали можливість відпочивати протягом дня. Таким чином, у них буде можливість поспати », - радить керівник дослідження Браєн Кросбі (Brian Crosby), професор психології в університеті Пенсільванії в своїй доповіді, опублікованій в прес-релізі Американської академії медицини сну.



Оптимальний вік, в якому діти можуть поступово переставати спати вдень, ще не визначений, додав Кросбі, однак можна з упевненістю стверджувати, що денний сон позитивно впливає на поведінку та психічне здоров'я дітей. Результати дослідження були представлені 8 червня на щорічній конференції Об'єднаних професійних товариств з проблем сну в Сіетлі.
Фото з сайту http://bigpicture.ru/
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!