Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Працівники Житомирської школи-інтернату бояться, що будинок і територію продадуть за копійки
 
13-02-2012, 15:04  Суспільство

Працівники Житомирської школи-інтернату бояться, що будинок і територію продадуть за копійки

 
Працівники Житомирської школи-інтернату для дітей-сиріт, яка знаходиться на Богунії, обурені і здивовані тим, що школу незабаром ліквідують. (На сесії обласної ради в кінці 2011 року було прийнято відповідне рішення).

'Працівники



За словами співробітників школи-інтернату, їх переконують, що після ліквідації установи територію і корпуси передадуть Міністерству соцзахисту і тут буде діяти реабілітаційний центр для дітей інвалідів, а більша частина працівників буде прийнята на роботу в цей центр.

"Нас уже не перший раз переконують, що ми не залишимося без роботи. Ми згодні з такою програмою, що подібних інтернатів бути не повинно, але куди нам діватися. В області такі інтернати є в Радомишлі та Бердичеві. Чому не можна ліквідувати їх, а дітей перевести до нас? Здається, що тут не все чисто ", - говорять співробітники інтернату.

Вони відзначають, що ходять чутки про те, що не буде тут ніякого реабілітаційного центру, а школу-інтернат з усією прилеглою територією продадуть за копійки під розважальні заклади:

"До нас доходять чутки, що майно продадуть, оскільки Міністерство соцзахисту відмовляється тут щось робити. І побудують тут, як завжди, готелі, магазини, ресторани. Тут же величезна територія. Тим більше, що школа знаходиться в красивому лісовому куточку, сюди добре ходить транспорт ", - розповідають співробітники.

Також в інтернаті кажуть, що не розуміють такого рішення. Вони вважають, що якщо вже закрити інтернат необхідно, то його можна перепрофілювати під школу для дітей із затримкою розумового розвитку, оскільки такого закладу в Житомирі немає.

"Якщо інтернат закриють нас нікуди не візьмуть, зараз у навчальних закладах немає місць. Таким чином більше сотні працівників інтернату залишаться без роботи. А діти не хочуть їхати звідси, адже вони тут виросли і провели довгий час", - говорять в Житомирській школі -інтернаті.

Влада Житомирської області стверджує, що ліквідація інтернату пов'язана з реалізацією держпрограми і найпростіший варіант. За словами Олександра Пастовенського, начальника управління освіти і науки Житомирської держадміністрації, Житомирська школа-інтернат буде закрита вже 1 червня. Він каже, що розуміє тривоги колективу, але зробити нічого не може.

"Ми не можемо закрити інтернати в Бердичеві та Радомишлі, оскільки, ті приміщення нікуди буде подіти. На місці житомирського інтернату буде працювати реабілітаційний центр. Частина співробітників ми влаштуємо туди. Обіцяю зробити все, що в моїх силах, щоб люди не залишилися без роботи. Ми вже розіслали листи в усі навчальні заклади, щоб там притримали місця для співробітників інтернату ", - переконує Пастовенський.

Начальник управління освіти каже, що діти повинні жити в сім'ях, а якщо вони живуть в інтернаті, то не бачать моделі сім'ї. За його словами, він зустрічав багато таких сімей, де 3-4 покоління дітей живуть в інтернатах. Крім того, Олександр Пастовенський каже, що для такої величезної установи елементарно не вистачає дітей:

"У нас виховується не більше сотні дітей - це занадто мало. Я не розумію, як це майно можуть продати нишком. Адже це комунальне майно, щоб його продати необхідно оголосити відкритий аукціон і т.д. Я думаю, що ніхто не буде мовчати, якщо така інформація з'явиться ".

Начальник управління освіти каже, що така ситуація по всій країні і рано чи пізно інтернатів взагалі не буде. За його словами, такі заклади - пережиток радянської епохи.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!