Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хто відповість за холод в салонах маршруток Житомир-Київ? Мені подобається
 
14-02-2012, 17:26  Суспільство

Хто відповість за холод в салонах маршруток Житомир-Київ? Мені подобається

 
Житомиряни скаржаться на сильний холод в маршрутках Житомир-Київ.

Хто відповість за холод в салонах маршруток Житомир-Київ? Мені подобається



«Я вчуся в Києві. Майже кожного тижня їжджу маршруткою Житомир-Київ. У неділю ввечері поки доїхала до столиці думала, що обморожені ноги, настільки холодно було в маршрутці », - повідомила житомирянка Катя

Журналісти вирішили дізнатися, хто відповідає за температурний режим в автобусах і маршрутках.

У головному управлінні промисловості та розвитку інфраструктури журналістам повідомили, що з цим питанням краще звернутися до Територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Житомирській області. Зателефонувавши туди, журналісти дізналися, що інспекція питанням температурних режимів не займається і що цим займається облсанстанція.

В облсанстанціі журналіста перенаправили в міську санітарну службу. У Житомирській СЕС повідомили, що конкретних санітарних правил і нормативів щодо температурних режимів у громадському транспорті не існує. «По суті ситуацію повинні контролювати власники транспорту, тобто перевізники. У разі обмороження або інших скарг на здоров'я після проїзду в таких маршрутках чи автобусах потрібно зібрати відповідні документи і подавати до суду », - повідомили в санстанції і порекомендували звернутися до перевізників.

Також журналісти зателефонували на Житомирський автовокзал. Там відповіли, що не можуть точно сказати, хто займається питанням температурних режимів в автобусах і маршрутках і порадили звернутися в ВАТ «Житомиравтотранс». Там журналістам повідомили, що «Житомиравтотранс» не займається цим питанням, а тільки продажем квитків.

Нарешті, журналісти вирішили звернутися в міське управління транспорту і зв'язку та дізнатися, можливо питання з температурою в житомирських маршрутках хоч якось контролюється. Начальник управління Костянтин Подпокровний повідомив, що такого поняття, як температурний режим в автобусах і маршрутках в принципі не існує. Хоча забезпечувати тепло повинен перевізник відповідно до технічних характеристик автомобіля, а контролювати режим повинні водії. Хоча може бути і таке, що автобус не має потрібного технічного обладнання, тому що воно не передбачено виробником.

Як повідомляє Сегодня, у Києві глава КМДА Олександр Попов змусив чиновників їздити на роботу в міському транспорті, щоб особисто контролювати температурний режим у ньому.

А в Дніпропетровську відкрита гаряча лінія Дніпропетровської Головавтотрансінспекції, куди можна скаржитися на непрацюючі грубки в маршрутках, - інформує сайт Лица
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!