Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Важливість своєчасного вивозу сміття
 
6-04-2012, 22:31  Суспільство

Важливість своєчасного вивозу сміття

 
Це тільки археологи люблять порпатися в смітті, оскільки для них стародавнє сміття - це книга, яка розповідає історію людського поселення. Багато років тому такої простої послуги, як вивіз сміття просто не існувало. Втім, можливо, вона не була б затребуваною. Життя без пластику, електроніки та поліетилену було, можливо, дещо одноманітним. Зате проблема утилізації сміття вирішувалася легко і швидко - практично всі побутові відходи можна було або спалити в печі або використовувати як добрива, попросту закопавши в землю.

'Важливість



Техногенний світ не такий. Сучасне сміття не здатний до саморозкладання: пластикові пляшки, поліетиленові упаковки, скло - список подібних відходів можна продовжувати до нескінченності. За різними даними кожен з нас залишає після себе від 200 до 400 кг сміття на рік. І це сміття вивозити потрібно практично постійно. Згадайте новини про страйк сміттярів в Італії або Франції. Буквально за тиждень міста задихнулися від звалищ, організованих прямо на вулицях.

Часто міські жителі помічають тільки те, що на вулицях чисто або те, що на вулицях брудно, таким чином відбувається вывоз мусора в Москве. Більшість людей не знають, як організовано прибирання і вивіз сміття до величезних мегаполісах і навіть не підозрюють - як швидко їх звичний світ може виявитися похованим під горами бруду, якщо вивезти сміття не вчасно або не повністю.
На відміну від західних країн, у нас так і не приживається ідея сортування сміття. Втім - це зовсім інша історія. А зараз в більшості будинків жителі виносять сміття тільки до сміттєпроводу на сходовій клітці. Подальша доля відходів жителів міст вже не хвилює, хоча кожен хоче жити в чистоті.
Доглянутість нашого місця проживання забезпечують організації, що здійснюють збирання та вивезення сміття. Вони повинні працювати як годинниковий механізм, щоб місто залишалося чистим. Бачити на вулицях різнокольорові вантажівки, що виробляють вивіз сміття, все ж приємніше, ніж спостерігати за горами сміття.

Втім, часто ми навіть не бачимо роботу тих, хто робить наше місто чистим - більшість організацій здійснюють вивезення сміття по ночам, коли немає пробок. А до ранку міські вулиці знову зустрічають нас чистотою і свіжістю.

Те, що прибирання сміття з міських вулиць - важлива робота підтверджує той факт, що навіть в словнику з природничих наук є стаття про цей рід діяльності. Там записано наступне: «Збір та вивіз сміття - це великий комплекс базових робіт і послуг зі збирання сміття, очищення сміттєпроводів та вивезення побутових відходів».

Це не випадково, адже від своєчасного прибирання та вивезення сміття залежить екологічна ситуація в місті і безпеку здоров'я міського населення.


Деньги суть артерия войны. Петр Первый

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!