Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир в майбутньому побудує нове міське кладовище з крематорієм
 
10-08-2012, 18:59  Суспільство

Житомир в майбутньому побудує нове міське кладовище з крематорієм

 
Проект генерального плану Житомира, про який 9 серпня під час громадських слухань розповідав головний архітектор м. Житомира Тарас Борис, передбачає будівництво нового міського кладовища з консервацією діючого.

Житомир в майбутньому побудує нове міське кладовище з крематорієм



Проект генплану передбачає розширення меж м. Житомир з включенням в територію міста міського кладовища «Дружба» з подальшою перспективою його консервації. Територія, яка межує із захисною санітарної смугою кладовища - ліси і землі Міноборони також запланована на включення до території Житомира.

Один з напрямків міста, в якому може розширюватися промисловість Житомира - східна частина (район вул Корольова, Баранова і далі.).

За словами Бориса за планом вздовж вулиці Корольова передбачається можливість формування основного міського кладовища.
- Це єдина земельна ділянка в східному напрямку від обласного центру, яка має зручне транспортне сполучення, незабудовану землю і не межує з житловими територіями - так Тарас Борис охарактеризував землі, під можливе кладовищі.

При цьому він зазначив, що геологічно-вишукувальні роботи на цій території ще не проводилися, але зараз цим займається НДІ "Дніпроград", який проводить розробку генплану Житомира.

Борис підкреслив, що формувати нове кладовище Житомир зможе тільки після консервації "Дружби", на яке міська влада щорічно витрачає 5 млн. грн.

- На сьогодні, ті роботи, які проводяться - їх недостатньо для фільтрації ґрунтів і для збереження чистого водосховища. Тому розвиток кладовища «Дружба» в південному напрямку є неприпустимим, хоча на сьогодні саме так цвинтар і розвивається, в сторону русла р. Тетерів. - Розповів головний архітектор м. Житомира.

Міська влада і проектувальник генплану бачать вирішення проблеми тільки у створенні нового кладовища з визначенням території для будівництва крематорію.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!