Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Роздільний збір сміття в Житомирі дозволить знизити квартплату - Грінко
 
8-09-2012, 23:18  Суспільство

Роздільний збір сміття в Житомирі дозволить знизити квартплату - Грінко

 
До дня міста компанія «Грінко-Житомир» на центральних площах розставила жовті контейнери європейського типу, призначені для роздільного збору відходів.

'Роздільний



В ці контейнери будуть збиратися відходи під час святкування дня міста. Але головне їх призначення - послужити наочною демонстрацією європейських технологій роздільного збору, сприяти формуванню культури поводження з відходами у населення. Для пропаганди роздільного збору промоутерами біля контейнерів лунають агітаційні матеріали.

Після свята «дзвони» залишаться стояти в центральній частині міста.

Юрій Грибан, директор ТОВ «Грінко-Житомир»: «З початку серпня ми розставили 120 жовтих сітчастих контейнерів для роздільного збору на території обслуговуваних районів. Це зроблено в рамках виконання програми по впровадженню роздільного збору, прийнятої на сесії міської ради. Зараз всі зібрані в жовті контейнери відходи йдуть у переробку. Вони не захороняются на полігоні! У Житомирі поки немає сортувальної лінії, але є заготівельні пункти і підприємства, що володіють необхідними можливостями для сортування відходів і вилучення вторсировини. З двома такими підприємствами у нас підписані договори, і всі зібрані відходи ми відвантажуємо ім. А вони вже їх сортують, пресують і відправляють далі, на переробку ».

У планах ТОВ «Грінко-Житомир» - масштабне впровадження роздільного збору в місті. Зараз підприємство сподівається на підтримку міської влади в цьому питанні. За законами, що діють в Україні, роздільний збір вже є обов'язковим. А останні поправки до законодавства, прийняті в першому читанні Верховною Радою в червні цього року, посилюють вимоги до поводження з відходами. Так, у законопроекті № 10501 вказано, що офіційні перевізники ТПВ зобов'язані впровадити роздільний збір відходів на своїх територіях, а з 1 січня 2016 року в Україні буде заборонено захоронять не оброблені (не перероблені) відходи.

Юрій Грибан, директор ТОВ «Грінко-Житомир»: «Сьогодні ми готові запропонувати місту наш досвід і технології роздільного збору, що випробувані і довели ефективність у ряді регіонів України, в першу чергу - в Києві. З часом ми збільшимо кількість контейнерів і навіть готові поставити сортувальну станцію, щоб самостійно сортувати відходи і реалізовувати вторсировину. Впровадження роздільного збору дозволить знизити навантаження на полігон ТПВ та збільшити термін його експлуатації. Як показує практика, при нормально працюючій технології роздільного збору обсяг відходів що захоронять на полігоні знижується на 20-50% ».

Крім того, впровадження роздільного збору в перспективі може зменшити квартплату. За рахунок того, що частина відходів відправляється на сортування і не потрапляє на полігон, ЖЕКи не платять за тарифом за утилізацію і будуть проводити перерахунок для мешканців. В результаті, житомиряни побачать у квитанціях за квартплату (в які включені і послуги з вивозу та утилізації відходів) дещо менші цифри. До того ж, введення в експлуатацію сортувальної станції дозволить створити нові робочі місця.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!