Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » За 47 років в Житомирському театрі жодного разу не було капремонту. Кут будівлі просідає - Ростова
 
4-10-2012, 13:41  Суспільство

За 47 років в Житомирському театрі жодного разу не було капремонту. Кут будівлі просідає - Ростова

 
Сьогодні, 4 жовтня в 19:00 Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги починає свій новий, 69-й театральний сезон.

За 47 років в Житомирському театрі жодного разу не було капремонту. Кут будівлі просідає - Ростова



3 жовтня на прес-конференції присвяченій відкриттю нового театрального сезону поряд з успіхами і досягненнями керівництво і колектив Житомирського театру відверто розповіли про свої проблеми. А проблеми у театру не малі.
Влітку в перерві між численними святкуваннями і концертам в театрі був проведений косметичний ремонт. Про гроші на ремонт театру його директор Наталія Ростова повідомила таке:

- Гроші виділялися. З обласного бюджету, але з «партійного» -200 тис. грн. Ми купили найнеобхідніше, щоб облагородити зал - поміняли лінолеум на сцені, килимові доріжки в залі, купили лампи. Ми побілили всі стелі в театрі, тому дуже великий сніг був, і дах в одному місці ... там були дуже великі плями. В обласній раді у кожної фракції є свої гроші, ось Зубко нам виділяв гроші на Інтернет, якого в нас не було взагалі, але сьогодні вже в усіх кабінетах є. Я не можу Вам ... це напевно Вам фінуправління точно скаже, але в обласній раді у фракціях є гроші і ось вони нам з цих грошей, Партія регіонів дала 200 тис. грн. Це «косметичний» ремонт, - пояснила Наталя Ростова

Як стало відомо «Журналу Житомира» ось уже майже рік, як у сцені театру зламаний театральне коло, без якого колектив не може повноцінно працювати. Коло зламалося 8 жовтня 2011 під час виступу приїхав на гастролі в Житомир Російського класичного «Гранд Балету» з рок-оперою «Юнона і Авось». За словами керівництва для ремонту кола необхідно 340 тис. гривень.

Також театрали повідомили, що свої останні дні доживає механізм оркестрової ями, який, за словами художнього керівника театру Наталії Тімошкіної, опустившись, одного разу просто не підніметься.

- Ми повинні увійти в капітальний ремонт. Петро Авраменко хоче нове світло. Ми рахували 2 роки тому - щоб поміняти освітлення в театрі - треба 3,5 млн. грн. Але вони потрібні не частинами, а всі відразу, а в бюджеті таких грошей немає. Може бути закінчать філармонію і ... Розумієте, нам сьогодні потрібно знімати все для того, щоб поміняти проводку, якій 47 років, - розповідає Наталя Ростова.

Наталя Ростова говорить, що перед початком ремонту потрібно провести обов'язкове по законодавчим нормам обстеження будівлі театру, на яке потрібно 250 тис. грн. і сьогодні ці гроші театру виділити не можуть.

- Це тільки обстеження, а проект капітального ремонту театру коштуватиме більше 1 млн. грн. На сьогоднішній день не існує проекту театру, по якому він будувався. Сьогодні дуже сильно дає осадку один з кутів будинку, він тріскається. Сьогодні навіть ніхто не знає - який фундамент у театру, і як його робили, копали під нього котлован. Одні кажуть, що тут якісь підвали, інші, що тут колись була річка. Нам потрібні гроші, щоб прийшли фахівці і почали обстеження будівлі, - розповідає Наталя Ростова.

Ви уявляєте, театр був побудований в 1966 році і за 46-47 років нічого не ремонтувалося. Нам взагалі з технічної документації з таким будівлям і при таких відвідинах, маючи 940 місць у залі через 20 років повинні все переробляти. Дуже багато проблем. Дуже, - заявила Наталія Ростова.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!