Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У рейтингу конкурентоспроможності регіонів Житомирська область - третя з кінця
 
20-11-2012, 21:54  Суспільство

У рейтингу конкурентоспроможності регіонів Житомирська область - третя з кінця

 
У першу п'ятірку Рейтингу конкурентоспроможності, окрім столиці, увійшли Харківська, Дніпропетровська, Донецька та Київська області.

У рейтингу конкурентоспроможності регіонів Житомирська область - третя з кінця


В Україні сьогодні презентовано Рейтинг конкурентоспроможності регіонів, який враховує їх економічний розвиток, якість інфраструктури, медицини та освіти, здатність до впровадження інновацій і інші фактори. Конкурентоспроможність регіонів проаналізували Фонд "Ефективне управління" і фахівці Всесвітнього економічного форуму.

Перше місце в рейтингу, як і минулого року, зайняв Київ. Друге місце дісталося Харківській області, третє - Дніпропетровської. У п'ятірку також увійшли Донецька та Київська області. Останнє місце за результатами дослідження займає Херсонська область. Трохи краще - показники Кіровоградській, а третя з кінця - Житомирська область.

За словами експертів, одна з головних проблем, які впливають на Україну, бізнес і конкурентоспроможність в цілому - це низький розвиток інститутів (незалежність судової системи, охорона права інтелектуальної власності, довіра до політиків, надійність роботи правоохоронців і інш). "Низькі оцінки по інститутах отримують економічно розвинені регіони", - зазначив Віталій Коваленко, старший аналітик Фонду "Ефективне управління". У список "проблемних" регіонів з точки зору розвитку інститутів ввійшли, крім Києва, Харківська та Одеська області. Це, на думку Коваленка, пов'язано з тим, що в розвинених регіонах у бізнесу більш високі вимоги до інститутів.

Нагадаємо, оцінка конкурентоспроможності України - це партнерський проект Фонду "Ефективне управління" і Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Рейтинг охоплює всі області, АР Крим, міста Київ та Севастополь.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!