Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир отримав державну гарантію на погашення заборгованості водоканалу
 
28-11-2012, 19:53  Суспільство

Житомир отримав державну гарантію на погашення заборгованості водоканалу

 
За словами Житомирського міського голови Володимира Дебоя, Житомир отримав державну гарантію про погашення заборгованості водоканалу перед Обленерго. Про це він повідомив сьогодні, 28 листопада 2012 року.

'Житомир


- Вчора ми отримали лист за підписом першого заступника міністра Мінрегіонбуду Олександр Аліпова, де зазначено, що держава відшкодує в повному обсязі заборгованість КП «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію перед Житомиробленерго, - інформував Володимир Дебой, а також додав, що сьогодні 3 млн. грн. вже знаходяться на стадії погашення боргу.

У листі також було звернення про відновлення електропостачання станції III підйому, а потім - відновлення повного водопостачання жителів міста.

Однак, незважаючи на державні гарантії, керівництво приватизованої компанії поки згоди на підключення водопостачання не надало.

Ситуація парадоксальна: якщо кілька місяців тому при заборгованості водоканалу в понад 30 млн.грн. не так гостро стояло питання про відключення водопостачання, то сьогодні при заборгованості в три рази меншою, десятки тисяч житомирян змушені днями залишатися без води.

- Люди не повинні страждати. Житомиряни платять за воду, за що я їм щиро вдячний. Якщо людина хоче використовувати для вирішення проблем підприємства на рівні держави - це не правильно. Така ситуація більше не може продовжуватися, - сказав Володимир Дебой.

У перебігу останніх 3 років в Житомирі не змінюється тариф на воду, тоді, як заробітні плати, соціальні виплати і тарифи ростуть. Більш того, тарифи на електроенергію збільшуються чи не щомісяця. Як результат - щомісячне збільшення заборгованості водоканалу перед обленерго на кілька мільйонів.


Згідно з українським законодавством, заборгованість за різницю в тарифах повинно погашати держава, і виступати регулятором тарифів.

Сьогодні Житомир має один з найнижчих тарифів на водопостачання - 2.2 грн. за куб води, а відповідно - ціна 2 копійки за відро води не відповідає собівартості.

Основний шлях вирішення питання - щомісячна державна компенсація різниці в тарифах. Однак, така компенсація надходить лише після накопичення багатомільйонної заборгованості підприємства, відключення водопостачання.

Велика проблема - не планомірне надходження цих грошей.

Нагадаємо, нещодавно Житомир вже отримав субвенції на погашення заборгованості водоканалу за електропостачання. За кілька місяців борг Житомирводоканал знову виріс.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!