Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Школярка з Житомира краще всіх написала Радіодиктант в День української мови
 
11-12-2012, 22:14  Суспільство

Школярка з Житомира краще всіх написала Радіодиктант в День української мови

 
Восьмикласниця з Житомира Даніелла Памірська і пенсіонерка зі Львова Софія Бондар краще всіх впоралися з "Диктант національної єдності".

'Школярка


Його, нагадаємо, традиційно, в День української писемності та мови - дев'ятого листопада, писали всі бажаючі під диктовку радіоведучого.

Сьогодні ж, в стінах "Українського радіо", переможців нагороджували подарунками.

Дві переможниці - не припустилися жодної помилки. І за це отримали по п'ять тисяч гривень, радіоприймачі, книги, географічні атласи і тлумачні словники. Ще 35 учасників припустилися лише однієї помилки.

- Дійсно, було важко, адже були слова, які я дивилася в словнику і перевіряла свої знання. Було трохи важко, - говорить житомирянка Дана Памірська, учениця 8-а класу, гуманітарної гімназії № 23.

Диктант писали люди різного віку і різних професій: школярі, студенти, вчителі, вчені, військові, журналісти, пенсіонери і домогосподарки, інваліди та ветерани Великої Вітчизняної воєн, таксисти і юристи. Наймолодшій учасниці - 4 роки 10 місяців (Христинка Дехтяренко з Тернополя), старшій - 94 роки (Марія Шаммуа, Полтава).

Листи надійшли з усіх областей України та 11 країн світу (Росії, Білорусії, Латвії, Молдови, Бельгії, Італії, Канади, Об'єднаних Арабських Еміратів, США, Франції та Швейцарії).

Як повідомив генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, нинішній Всеукраїнський радіодиктант, який проводився вже дванадцятий раз, приємно здивував цифрами: Українське радіо отримало 15 227 листів, 2 учасників написало диктант без жодної помилки. 35 робіт - з однією помилкою. Всі інші кореспонденти допустили дві і більше помилок.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!