Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Найдорожче - це репутація!!! Яка вона в банках нашого міста?
 
7-12-2009, 15:30  Суспільство / Кримінал / Випадки

Найдорожче - це репутація!!! Яка вона в банках нашого міста?

 
'Найдорожче

У Житомирі банки грабують свої.

З початку року грабіжники винесли з українських банків 1,5 мільйона гривень, співробітники ж - 62,5 мільйона гривень. Всього за 10 місяців 2009 року було зафіксовано 150 нападів на банки, загальна сума награбованого склала близько 1,5 млн. грн. Тобто, в середньому, грабіжник виносив з відділення 10 тис. гривень. Поки одні злочинці грабували фінансові установи, інші прийшли до висновку, що "крадіжка" безпечніша "пограбування".

Так, 24 жовтня на Волині були затримані співробітники одного з комерційних банків, які разом з подільниками вивели з банку 17 млн. грн. Клерки видавали кредити під заставу трьох земельних ділянок, вартість яких була завищена в 10 разів. Зовсім недавно - 23 листопада - в Києві було затримано співробітників однієї фінансової установи, які за фіктивними кредитними договорами викрали на роботі 6,8 млн. грн. Того ж дня у Житомирі був затриманий директор відділення "Альфа-Банку", що за останні три місяці разом із завідуючою касою зумів привласнити 0,7 млн. грн.

Як стало відомо, всього за 10 місяців 2009 року міліція відкрила більше 40 кримінальних справ проти співробітників банків. Загальний збиток від їх розкрадань у десятки разів перевищує збитки від нападів. Якщо привласнено було 62,5 млн. грн., то викрадено - всього 1,5 млн. грн.

Співробітники банків озброєні печатками і бланками - зброєю набагато потужнішою, аніж пістолети – запальнички або сокири. У Донецьку співробітники однієї фінансової установи розробили просту схему: видаючи кредити на покупку машин, вказували суми кредитів трохи більші, ніж вартість машин. А «відкати» клерки потім успішно привласнювали. Схема успішно спрацювала на 38 клієнтів, на яких вдалося заробити 1,7 млн. грн. Подібну махінацію використовувала начальниця одного з відділень банку у Львові - їй вдалося видати 429 кредитів за два роки і привласнити 3,2 млн. грн. Ті, хто не може видавати кредити, пробують інші способи. На Закарпатті співробітники "карткового" відділення випустили кредитні карти на 21 підставного людини, а потім знімали гроші в банкоматах. До арешту їм вдалося зняти 328 тис. грн.

При цьому наголошується, що самі банки далеко не завжди звертаються до правоохоронців, вирішуючи проблеми зі злодійкуватими співробітниками за допомогою власних служб безпеки або банально звільняючи нечистих на руку, якщо сума збитків не дуже велика.

"Найдорожче, що є в банку, - це репутація. Так навіщо демонструвати клієнтам, що в тебе працюють злочинці?" - сказав керівник одного з великих українських банків.

'Найдорожче

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!