Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Тарифи на газ для населення знову зростуть
 
1-03-2016, 10:09  Суспільство

Тарифи на газ для населення знову зростуть

 
Тарифи на газ для населення знову зростуть

В Україні тарифи на газ для населення піднімуться ще на 53% - з 3600 до 5500 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) з 1 квітня 2016 року. Про це повідомляє голова національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), Дмитро Вовк.

«Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ, потрібно переглянути ціну з 1 квітня, досягти 75% -го імпортного паритету для населення і теплокомуненерго ... Думаю, що з 1 квітня верхня ціна (7,188 тис. грн за 1 тис. куб. м газу) дещо впаде відсотків до 10, а нижня ( «соціальна») виросте до 5,500 тис. грн за 1 куб м (з ПДВ) », - заявив Дмитро Вовк.

Відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення ціни на газ для населення повинен приймати Кабінет міністрів. Дмитро Вовк додав, що уряд вже спізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ з метою їх введення в дію з 1 квітня.

«Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону», - сказав він.

За оцінкою глави НКРЕКУ, після підвищення вартості газу для ТКЕ тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Відзначимо, що соціальна ціна на газ в 3,6 тис. грн за 1 тис. куб. м розрахована на шість місяців опалювального сезону. Всього на одне домогосподарство, що використовує газ для опалення, передбачено 1200 куб. м газу. Ціну в 7,188 тис. грн споживач повинен платити тільки в разі перевищення соціальної норми в опалювальний період.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!