Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні посилили покарання за водіння в нетверезому стані
 
25-07-2016, 11:25  Суспільство

В Україні посилили покарання за водіння в нетверезому стані

 
В Україні посилили покарання за водіння в нетверезому стані

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає посилення адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння. Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №4373 на сайті Верховної Ради.

Відповідно до закону, за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в даний момент один такий мінімум становить 17 гривень, тобто близько 10 200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

У попередній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за керування в нетверезому стані передбачався штраф в 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 гривень) і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Передбачається, що повторне протягом року водіння в нетверезому стані карається штрафом в 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20 400 гривень) і позбавленням права водіння на 3 роки.

За вживання водієм алкоголю або наркотиків після дорожньо-транспортної пригоди або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 гривень) і позбавлення права водіння на 3 роки або адміністративний арешт на 15 діб.

Якщо протягом 5 років людина попадається втретє - 40800 гривень штраф і на 10 років позбавлення водійських прав.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!