Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи існує генплан будівництва Житомира?
 
17-12-2009, 11:56  Суспільство

Чи існує генплан будівництва Житомира?

 
'Чи


Нардеп Сергій Пашинський хоче розкрити «Житомирський нарив».



Ще в 90-і роки в Житомирі було офіційно заявлено, що майже не залишилося майданчиків під будівництво житла без зносу. Тому з тих пір новини про будівництво сміливо можна підносити як сенсацію ... Ні, до десятка будівельних майданчиків, де зводять багатоповерхові будинки, в Житомирі все ж таки існує, але це, можна сказати, всупереч, а не завдяки. Пам'ятається, багато років тому тодішнім керівництвом міста було заявлено про будівництво мікрорайону на 50 тисяч чоловік в районі міськмолзаводу. Будівництво сучасних багатоповерхівок розпочато, але до обіцяного розмаху далеко: чи то криза завадила, чи то аура в місті не сприяє розвитку.

Останнім часом поновилися суперечки між міською владою і їх опонентами про причини будівельного застою, і, незважаючи на відсутність землі, виділення ділянок «під сінокоси». Для міських жителів поняття «сінокоси» в межах міста, та ще й на території «козирної» ділянки поблизу річки Тетерів, справа незрозуміла і практично абсурдна. Але в Житомирі все можливо: підземний «Метроград», про який вже призабули, співаючий фонтан у сквері, який так і не добудували, транспортні розв'язки в тунелях і «втоплені в землю» дороги в центрі міста, які вже навряд чи побудують ...

Опоненти нинішнього мера Віри Шелудченко стверджують, що місто розвивалося б інакше, якби влада подбала про сучасний генплані.

Депутат Верховної Ради (фракція БЮТ), керівник Житомирської облорганізації ВО «Батьківщина» Сергій Пашинський відкрито висловлює невдоволення міською владою, зокрема, відсутністю стратегії розвитку міста. Депутат пов'язує це, в тому числі, і з відсутністю генплану:

«Генеральний план міста Житомира формально існує. Він був розроблений Київським Державним інститутом містобудування в 1991 році. У 2001 році, (оскільки місто навіть теоретично не може існувати без генплану) практично той же генплан, який не може не може навіть морально задовольняти місто, був затверджений із зауваженнями, а, по суті, він був повернутий на доопрацювання. Чому Віра Тимофіївна Шелудченко стверджує, що план є, а я кажу, що його немає?

Все тому, що концепція розвитку міста без генплану неможлива, без генплану місто взагалі не може розвиватися. При відсутності генплану зручно тільки виділяти міські землі «під сінокоси».

Для того, щоб «працювати» з інвесторами, їй (мерові) потрібно розповідати, що немає можливостей, але, якщо ви попрацюєте зі мною, (навіть не з нею, а з заступником), то можна врегулювати питання - «будемо шукати».

На думку Пашинського, місто Житомир повинне розвиватися не в північній частині (промзона), а в південній - Зарічани, Корбутівка. Але в районі Тетерева і соснових лісів.

Віра Тимофіївна чітко налагодила таку схему видачі ділянок «під сінокоси». Якби був нормальний генплан, запланована рекреаційна зона або котеджне будівництво, вона б не могла видавати «сінокоси». За хабарі потім ці землі-сінокоси переводяться в нове цільове призначення - садової ділянки. А потім на такій садовій ділянці можна будувати «хатинки» менше, звичайно, ніж у Віктора Федоровича, але все ж ...

Віра Тимофіївна обдурила, той генплан, який існує, не відповідає розвитку міста. І вони прикриваються ним з однією метою - ловити рибку в каламутній воді. Якби генплан був чітко виписаний, не було б можливості відмовляти інвесторам. Генплан - це чіткий математичний документ, де розписано, скільки в Житомирі потрібно шкіл, кафе, ресторанів. У нас такого генплану немає. Говорити про те, що немає землі-це цинізм: є земля, щоб видавати свого оточення сінокоси, а землі для того, щоб виділити її для будівництва, наприклад, Льодового палацу - ні ... За 5 років в Житомирі можна було зробити Український прорив, а замість українського прориву, зробили Житомирський нарив, який, я вам обіцяю, ми скоро розкриємо », - сказав Пашинський.

На фото: Таким в кінці минулого року був представлений перспективний план розвитку Житомира. Щоправда тільки на макеті.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!