Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Майдані Незалежності "виросла" радіоактивна ялинка!!!
 
25-12-2009, 14:07  Суспільство / Влада / Випадки

На Майдані Незалежності "виросла" радіоактивна ялинка!!!

 
Головна ялинка країни, яку минулого тижня запалили на Майдані, виявилася радіоактивною. В результаті вимірювання дозиметром з'ясувалося, що радіаційний фон біля новорічної ялинки в центрі Києва досяг допустимої норми - близько 30 мікрорентген на годину, при тому, що середній 'Напоказник по Києву - 12 мікрорентген. У КМДА запевняють, що 450 дерев, які використовували для головної ялинки, везли з «чистих» областей Західної України.

"Ніякої радіації там бути не може", - заявив заступник мера Віталій Журавський. Екологи також вважають, що панікувати не варто. «Найімовірніше, ялинка фонить через освітлювальні прилади та пластмаси. Ці речовини зазвичай підвищують радіаційний фон, але він не є небезпечним », - розповів співробітник державної екоінспекції Мар'ян Якубовський.

За його словами, допустима норма для людини - 30 мкр / год, і якщо довго перебувати поблизу предмета, випромінювання якого перевищує норму, це може спровокувати онкозахворювання. Біля ялинок, що ростуть поруч з мерією, прилад показав всього 12 мікрорентген. На пару відміток більше було у дерев, що ростуть у парку навпроти будівлі Кабміну. Тим часом, за повідомленням Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, головна ялинка країни котрий рік монтується з сосен, вирощених у Радомишльському лісгоспі Житомирської області.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!