Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У боржників за тепло і гарячу воду будуть відбирати автомобілі!!!
 
2-01-2010, 03:29  Суспільство / Влада / Господарство

У боржників за тепло і гарячу воду будуть відбирати автомобілі!!!

 
Співробітники підприємства АПТС «Житомиртеплокомуненерго» мають намір відбирати приватні автомобілі у боржників, які заборгували великі суми за тепло і гарячу воду.

Про це на прес-конференції розповів директор компанії Віталій Сташенко.
'У

На думку Сташенка, такі методи боротьби, з багатими боржниками яким ніколи платити, застосовують в інших українських містах.

«Наприклад, в Івано-Франківську машину підприємця повантажили на евакуатор, він за 3 хвилини заплатив 6 тисяч гривень за теплопостачання. АПТС «Житомиртеплокомуненерго» як підприємство, головним завданням якого є повернення боргів за тепло і гарячу воду, буде боротися з боргами всіма доступними методами в межах законодавства. Це не стосується людей, що знаходяться за межею бідності та отримують дохід менше 650 гривень на місяць - з ними ми укладаємо договори про реструктуризацію боргів на рік чи півроку, залежно від конкретної ситуації» - розповідає Віталій Сташенко.

На 1 листопада 2009 з АПТС «Житомиртеплокомуненерго» складено 1816 договорів на реструктуризацію заборгованості на суму 2 млн. 300 тисяч гривень. Подано більше 7 тисяч позовних заяв до суду на суму більше 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що з 1 жовтня у Житомирі працює два підприємства «Житомиртеплокомуненерго».

Одне, орендного підприємства теплових мереж (АПТС) «Житомиртеплокомуненерго», під керівництвом Віталія Сташенко, працює з боржниками для погашення заборгованості «ЖТКЕ» за газ і електроенергію, а також опалює Центральну Житомирську районну лікарню в Станишівці.

Друге - комунальне підприємство (КП) «Житомиртеплокомуненерго», під керівництвом Сергія Кондратюка, забезпечує місто теплом і приймає поточні нарахування.
'У

«Наприклад, якщо людина отримує дві квитанції за тепло - це означає, що у нього є заборгованість з минулих років. Борги погашаються - приходить одна квітація КП «Житомиртеплокомуненерго»», - пояснив Віталій Сташенко.

За останні 10 років населення заборгувало підприємству «Житомиртеплокомуненерго» близько 20 мільйонів гривень. Дехто й досі не розрахувався. Втім боргів нікому не списали. А тому до несумлінних платника приходить по 2 квитанції: за довгострокові та поточні борги.

Варто відзначити, що в Житомирі зношеність теплових мереж більше 70%, аварійного запасу механізмів та запчастин практично немає. Також закінчується запас міцності більшості мереж "радянського" періоду.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!