Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Виставка документів «Вибори Президента України» в Житомирі.
 
14-01-2010, 16:43  Суспільство / Політика / Влада / Випадки / Історія

Виставка документів «Вибори Президента України» в Житомирі.

 
'Виставка

Жителі міста Житомир отримали можливість дізнатися чим вибори Президента України 2010 відрізняються від усіх попередніх.

Як повідомили в обласному архіві, у житомирян з'явилася можливість пригадати події попередніх п'яти кампаній 1991, 1994, 1999 і 2004 років, коли вони також обирали Президента і дізнатися, що змінилося в передвиборних технологіях за всі ці роки.

У державному архіві Житомирської області вчора 13 січня, відкрилася виставка архівних документів «Вибори Президента України на Житомирщині 1991, 1994, 1999, 2004».

В архіві зберігається 13 фондів, що нараховують 404 справи архівних документів про проведення виборів Президента України у 1999 та 2004 роках. Представлені документи архіву ілюструють діяльність виборчих комісій. На виставці можна ознайомитися з протоколами і постановами Територіальних виборчих комісій виборчих округів з виборів Президента в Житомирській області в ці роки.
'Виставка

Зазначені документи розповідають про голосування, затвердження їх результатів, затвердження складу виборчих комісій, їх фінансування, розгляд заяв, скарг громадян, передачу документів для подальшого розгляду в прокуратуру, передачу бюлетенів на зберігання і т.д.

Як відомо вся документація більш раннього періоду передавалася на зберігання в ЦВК.

Цікавим розділом експозиції є матеріали передвиборної агітації кандидатів у президенти: Кравчука, Чорновола, Удовенко, Костенко та інших.

На виставці можна ознайомитися із законодавчою базою виборчого процесу, починаючи з самого першого Закону Української РСР і закінчуючи останніми редакціями, які діють сьогодні.

Ознайомившись з цими документами житомиряни можуть повністю простежити перебіг виборчого процесу президентських виборів в Житомирі починаючи з перших виборів президента в 1991 році.

Виставка буде працювати до 21 січня.

'Виставка

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!