Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області співробітники міліції вилучили близько тонни наркотиків
 
28-01-2010, 14:33  Суспільство

У Житомирській області співробітники міліції вилучили близько тонни наркотиків

 
У Житомирській області співробітники міліції вилучили близько тонни наркотиків

У Житомирській області співробітники міліції вилучили близько тонни наркотиків



Скільки коштують сльози матерів, чиї діти стали наркозалежними? Адже в них немає ні майбутнього, не завжди є і сила волі для того, щоб знову стати повноцінними людьми. Проблема наркоманії є соціальною трагедією. Сьогодні з нею має боротися не тільки суспільство, а й кожна людина повинна усвідомлювати для себе велику шкоду від цієї хвороби і намагатися подолати її.

На жаль, ряди тих, хто вживає наркотики, не зменшуються. Сьогодні на обліку УМВС України в Житомирській області знаходиться 5611 таких осіб, серед них 400 неповнолітніх. Відзначимо, це офіційна статистика. Проблема протидії поширенню наркоманії та боротьби з наркобізнесом давно вийшла із площини суто правоохоронної, перетворившись на гостру загрозу всього людства. Подібне зло треба видаляти з коренем. Заходи протидії незаконному обігу наркотиків кримінального характеру направляються проти наркоторговців, наркоконтрабандистів і їх пособників. Міліціонери встановлюють один ланцюг надходження наркотиків - від наркокур'єра до споживача і назад.

Як відзначає заступник начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області підполковник міліції Сергій Опанащук, співробітники органів внутрішніх справ за минулий рік виявили понад 1300 наркозлочинів, ліквідували 240 груп розповсюджувачів наркотиків, 41 наркопритон і 2 підпільні лабораторії. Знешкодили 7 міжнародних каналів надходження наркотичних засобів у регіон. За вчинення злочинів пов'язаних з незаконним обігом наркотичних речовин до кримінальної відповідальності притягнуто 968 осіб. Вилучено 810 кг наркосировини , з них 407 кг макової соломки, 396 кг маріхуани, 2 кг 553 героїну; 1267 гр синтетичних і напівсинтетичних психотропних речовин, майже 4 кг опію.
'У


Для профілактики і протидії наркоманії міліціонери на території області постійно проводять спецоперації. Крім цього, спільно з працівниками інших служб відпрацьовують розважальні і гральні заклади.

Опір з боку наркозлочинців досить великий, зважаючи на те, яких величезних прибутків їх хочуть позбавити. Про це заявив 25 січня Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час колегії МВС України за підсумками роботи органів внутрішніх справ України в 2009 році. Міністр також підкреслив, що одним з нагальних поки невирішених питань залишається внесення ефедріновмісних речовин в перелік ліків, які видаються за рецептами. Сьогодні на зміну «трамадолу» прийшли інші ліки, які легше безконтрольно купити і які продовжують труїти нашу молодь.

Наркотики хороший засіб, щоб піти від дійсності, але реальність така багата, навіщо від неї тікати.

Р.S. ВАЖЛИВО ЗНАТИ, що стаття 309 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" передбачає - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Стаття 310 Кримінального кодексу України "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Щоб протистояти наркоманії і подолати це соціальне явище жителі області можуть інформувати відділи органів внутрішніх справ щодо незаконного виготовлення та розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів за телефоном довіри: 407-128.

Інна Базилюк, ст. інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!