Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » АВТО-2010: НОВІ ПРАВИЛА ТА ПЛАСТИКОВІ ТАЛОНИ ТО З ЧІПОМ!!!
 
20-02-2010, 21:43  Суспільство / Влада / Технології / Економіка

АВТО-2010: НОВІ ПРАВИЛА ТА ПЛАСТИКОВІ ТАЛОНИ ТО З ЧІПОМ!!!

 
'АВТО-2010:

НОВІ ПРАВИЛА


Введення нових правил дорожнього руху, які зараз розробляють в департаменті ДАІ МВС, викликає багато побоювань. Опитані нами водії кажуть, що інспектори з їх прийняттям почнуть штрафувати всіх підряд, користуючись незнанням водіїв. Але в ДАІ нас запевнили, що такого не буде.

"Ми пропонуємо мінімум змін, які донесемо до водіїв через засоби масової інформації", - пояснив нам начальник ДАІ МВС Сергій Коломієць. Зокрема, приберуть знак "Дорога для автомобілів" (дозволяв рух тільки легковим авто зі швидкістю до 110 км на годину), змінять зовнішній вигляд декількох знаків, дорожньої розмітки та запровадять нові світлофори.

Є надія, що в новій редакції правил дорожнього руху, на заміських трасах, де встановлений відбійник посередині дороги (або зелені насадження), швидкість до 110 км на годину дозволять офіційно. Кабінет міністрів навесні минулого року готував проект такої постанови. Додамо, що оскільки згідно з адмінкодексом відповідальність за недотримання швидкісного режиму починається з перевищення більш ніж на 20 км на годину, можна буде законно розганятися, наприклад, на трасі Київ-Одеса, до 130-ти кілометрів на годину.

'АВТО-2010:

ШТРАФИ


У ДАІ неодноразово заявляли про те, що підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху в листопаді 2008 року в 20 разів - ще не межа. Екс-голова МВС Юрій Луценко не так давно обіцяв, що ініціює зміни до адмінкодексу, згідно з якими за "хмільний рейс" водіям буде загрожувати довічне позбавлення прав і штраф у розмірі від 8 до 10 тис. грн.

Є обґрунтовані побоювання, що одночасно посилять й інші види покарань. Нагадаємо, що у Верховній Раді України існує законопроект, згідно з яким при кожному порушенні правил дорожнього руху, на водія будуть нараховуватися ще й штрафні бали. Якщо за підсумками року водій набере більше 30-ти балів (наприклад, 3 рази перевищив швидкість і один раз не пристебнувся ременем безпеки), його будуть позбавляти прав на термін до 3-х років.

Протягом 2009 року в Раді було зареєстровано декілька законопроектів, ідея яких знизити існуючі штрафи за порушення правил в 3-4 рази. Наприклад, якщо зараз за перевищення швидкості штрафують мінімум на 255 грн., То відповідно до законопроекту, ця цифра повинна зменшитися до 85 грн. Нагадаємо, що до підвищення штрафів покарання за таке порушення складало 17 грн.

'АВТО-2010:

ТЕХОГЛЯД


Влітку минулого року вартість талона ТО підвищили з 22 до 100 грн., мотивуючи це необхідністю підвищення захисту документа від підробок. Є висока ймовірність, що на цьому тандем з керівництва консорціуму ЄДАПС (виробник талонів) і окремих чиновників не зупиниться. У вже згаданому законопроекті про введення штрафних балів є норма, яка передбачає, що талон до посвідчення водія будуть виготовляти (природно, за рахунок водіїв) у вигляді кредитної картки. Цілком можливо, що водіїв зобов'яжуть, щоб на цій карті були гроші - у разі порушення правил дорожнього руху, з картки і будуть знімати гроші співробітники ДАІ, використовуючи термінали, які видадуть кожному патрульному екіпажу.

На цьому креатив ДАІ не зупиняється - протягом 2009 року Сергій Коломієць неодноразово заявляв, що електронним зроблять і техпаспорт (пластикова картка з чіпом або намагнічена). До речі, перші кроки в переході на електронні платежі вже зроблено - за підтримки Департаменту ДАІ МВС була організована компанія "Онлайн Держ Сервіс", за допомогою якої вже можна сплачувати штрафи по інтернету, заплативши близько 10% від штрафу за послуги посередника.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, мета якого - прибрати ДАІ від талонів техогляду взагалі. Вартість талона встановлюватиметься Кабінетом міністрів, а закуповуватися вони будуть ліцензованими приватними СТО, які і проводять ТО. Ініціатива гарна, адже зараз, щоб отримати талон, водієві потрібно заплатити не тільки вартість самого талона, але і даішникам за послугу з його видачі. Наприклад, собівартість того самого "стогривневого" талона ТО становить близько 20-30 грн., а інші гроші йдуть на покриття витрат МВС (утримання МРЕО, форма співробітників міліції тощо). Тобто, якщо таку ініціативу підтримають депутати, вартість талона ТО буде значно знижена, а міліцію повністю переведуть на бюджет.

'АВТО-2010:

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!