Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині в приватному будинку проживає ведмідь нелегал.
 
23-02-2010, 20:06  Суспільство

На Житомирщині в приватному будинку проживає ведмідь нелегал.

 
На Житомирщині в приватному будинку проживає ведмідь нелегал.


На Житомирщині в приватному будинку проживає ведмідь нелегал.

Поруч із селом зі смачною назвою Пиріжки Малинського району Житомирської області в приватному мисливському господарстві живе ведмідь-нелегал. Півроку тому селяни, що бачили ставлення до дикої тварині, обурилися та повідомили про неподобство в екологічну інспекцію. Вони поскаржилися, що ведмедя на ім'я Міша погано годують і труять собаками.

У ліс вирушила перевірка, яка засвідчила: клишоногий недоїдає і не щеплений від можливих небезпечних для оточуючих інфекцій. Власника бездокументарного ведмедя оштрафували, але далі справа не пішла. Бурого лісового жителя відмовляються брати зоопарки через відсутність будь-яких щеплень. Так Мишко став заручником обставин.

Заступник начальника екологічної інспекції в Житомирській області Сергій Зібалов в інтерв'ю журналістам «Надзвичайних новин» висловився стримано. Так, виїжджали на місце з ветеринарним лікарем. Тварині дійсно важко жити у тісній вольєрі, ведмідь на мізерному раціоні, йому не дають м'яса. Але особливих порушень виявлено не було - Міша виглядає ситим, шерсть на ньому блищить. Загалом, написали припис про усунення недоліків.
Працівники мисливські господарства, звичайно, не садисти. Вони взяли ведмежа півроку тому на прохання людей, які його відловили - відгодувати. Але час минув, а власники тварини забирати його назад відмовилися. Так і прижився Мишко в господарстві. Годують його в цілому нормально. З'їдає клишоногий в день від одного до трьох відер каші. Та й жалісливі селяни, раз така справа, допомагають овочами. Але ось м'яса Міші дійсно не дістається - мабуть, людям самим не вистачає.

Що стосується місця проживання, то мисливці визнають: так обмаль, вигулювати ніде. Однак сенсу в тому, щоб будувати серйозний вольєр, не бачать. Побудуємо, а потім приїдуть і заберуть ведмедя! Щодо собак, яких нацьковують на дикого звіра, то єгеря впевнені, що законодавство таких вправ не забороняє. І все ж готові припинити жорстокі тренування.

Мішу хотів забрати до себе Київський зоопарк, але зупинило його відсутність необхідних щеплень у нелегала і елементарних документів. Зараз процедуру оформлення права на існування тварині пройти важко. І у людей, які небайдужі до ведмедя, є єдине прохання: всі, хто може допомогти пройти дорогі моменти реєстрації та щеплень, створити хороші умови для життя Михайла, відгукніться.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!