Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » СБУ вже загорілася бажанням повернути собі право прослуховувати телефони «всіх і вся».
 
13-03-2010, 14:15  Технології

СБУ вже загорілася бажанням повернути собі право прослуховувати телефони «всіх і вся».

 
СБУ вже загорілася бажанням повернути собі право прослуховувати телефони «всіх і вся».

0


Голова СБУ Валерій Хорошковський просить голову Верховного Суду України розглянути можливість, щоб суди давали дозвіл під час проведення оперативно-розшукових заходів на прослуховування відразу всіх телефонів підозрюваного.

Про це він заявив 12 березня під час виступу на координаційній нараді в Генеральній прокуратурі щодо стану протидії корупції та організованій злочинності, передає УНІАН.

За словами Хорошковського, в судовій практиці працівникам СБУ надається можливість прослуховувати тільки один номер телефону, що є досить небезпечною річчю, особливо під час супроводу наркотрафіку чи злочину по хабарництву, коли підозрювані можуть змінювати номери. У зв'язку з цим оперативним працівникам доводиться знову звертатися до суду, і, таким чином, втрачати час і, в першу чергу, оперативні можливості.
СБУ вже загорілася  бажанням повернути собі право прослуховувати телефони «всіх і вся».


«Тому звертаюся до голови Верховного суду з проханням розглянути на колегії Верховного суду цю ситуацію таким чином, щоб ми могли більш ефективно реагувати», - сказав Хорошковський.

У свою чергу голова ВСУ Василь Онопенко зауважив, що в середньому суди щорічно дають 20 тис. дозволів на прослуховування. «А де серйозні справи після цих заходів?», - запитав він, відзначивши, що тенденція до збільшення негласного отримання інформації та негласного спостереження за підозрюваними відчувається, а ось тенденція до збільшення розкриття кримінальних справ і їх якості - на жаль, немає.


Джерело: ПроЮа.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!