Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Розслідування: спамерам допомагає ICANN
 
1-07-2010, 12:17  Технології

Розслідування: спамерам допомагає ICANN

 

Розслідування: спамерам допомагає ICANN


0




Російська Асоціація електронних комунікацій (РАЕК) вирішила звернути увагу громадськості на недавнє дослідження американської компанії KnujOn, що вивчає проблему спаму на рівні структури Інтернету. У РАЕК вважають, що звіт KnujOn підтверджує їх власні висновки про те, що вина за левову частку спаму лежить не стільки на "російських хакерів", скільки на американських доменних реєстраторів і навіть на ICANN.

Дійсно, звіт KnujOn (PDF) говорить про те, що діяльність спамерських груп багато в чому залежить від реєстраторів, оскільки має потребу в доменних іменах. Реєстрація ж доменів - справа нехитра: зловмисникам ніщо не заважає вказувати якісь "ліві" реєстраційні дані (KnujOn вже давно займається вивченням даних WHOIS, і раніше порушувала це питання перед ICANN).

Все це, вважають дослідники, робиться в кращому випадку за потурання реєстраторів, а нерідко - і з їх повного відома. У ICANN також відносяться до цього питання неадекватно: позиція цієї організації полягає в тому, що доменів занадто багато, за всім устежити неможливо, тому прикривати їх можна тільки за скаргами. У KnujOn ж упевнені, що проблему можна вирішити глобально.

Зокрема, компанія рекомендує створити комісію, яка сфокусується виключно на незаконній онлайн-торгівлі фармацевтика (цей бізнес, який багато в чому контролюється російською структурою "Главмед", є основним головним болем антиспамерів) і перевірить, відраховують чи фармаспамери якісь комісійні реєстраторам, і скільки саме (бо є серйозні підозри, що таки відраховують). Крім того, KnujOn вважає, що слід посилити політику реєстрації доменів, а також акредитації самих реєстраторів.

РАЕК вважає, що з висновків дослідників слід навіть більше, ніж може здатися, і переводить проблему на рівень відносин США та Росії. Мовляв, американська влада постійно твердить про російських кіберзлочинців, у той час як самі "могли б легко позбавити спамерів їхнього головного ресурсу - доменних імен", натиснувши на підконтрольну їм корпорацію ICANN і на американських реєстраторів. Однак вони цього не роблять.

"Виникає питання - чому США подають дану ситуацію саме так, хоча в реальності стан речей зовсім інше? Відповідь на це питання міститься в другому дослідженні РАЕК, там йдеться, що важливим аспектом антиросійської пропаганди західних ЗМІ є тема кіберконфліктов, коли західну аудиторію лякають російськими хакерами, яких неможливо перемогти і які у відповіді за всі гучні кіберзлочини світу. Виявляється, що й «непереможні російські хакери» повністю залежать від ресурсу, який легко контролюється США ".

Дослідження, про яке говорить РАЕК, на їхньому сайті нам виявити не вдалося, але, очевидно, мова йде про дослідження, яке за замовленням РАЕК провела британська компанія Powerscourt.

Не можна не відзначити, що істерія навколо "російських хакерів", так само як, до речі, і китайських, дійсно має місце, і "Вебпланета" не раз це відзначала. Однак ця істерія заснована не на порожньому місці, і проблема саме російських кіберзлочинців насправді існує.

РАЕК ж останнім часом при кожному зручному випадку проштовхує ідею про те, що проблема російських хакерів - чи не цілком є продуктом пропаганди західних ЗМІ. Безумовно, простіше зробити вигляд, що проблема вигадана, ніж її вирішувати - хоча саме це і має бути основним видом діяльності РАЕК.

Відзначимо, втім, що якщо копнути глибше, то за гучними заявами піарників РАЕК можна виявити більш зважену позицію голови ради цієї асоціації Марка Твердиніна, який говорить про співпрацю:

"Спам - це складна транскордонна проблема. Спамерів, які поширюють рекламу з метою отримання прибутку, досить важко переслідувати за законом, так як вони скоюють злочин не на території Росії, а, наприклад, на території США. Тому щоб притягнути до відповідальності спамерів, російським правоохоронним органам часто необхідна допомога американської влади. Хочеться сподіватися, що влада США не тільки будуть робити гучні заяви про необхідність боротися з кіберзлочинцями або голослівно звинувачувати у всіх бідах Росію, а підуть на співпрацю в даній сфері, а також проведуть перевірку діяльності власних контролюючих організацій " .
За матеріалами webplanet.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!