Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хто присвоїв український Google?
 
5-10-2010, 23:06  Технології

Хто присвоїв український Google?

 
Відповідний позов проти української компанії «ГОУ ОГЛЕ», на яку зареєстрований інтернет-сайт, подала американська компанія Google повідомляє delo.ua. Суд попередньої інстанції визнав права інтелектуальної власності на домен за американською корпорацією.

0



Як повідомив «Делу» керуючий партнер юридичної компанії Jurimex Юрій Крайняк, що представляє інтереси «ГОУ ОГЛЕ» в суді, Google також подала позов про визнання незаконної реєстрації на території Україні товарного знаку Google компанією «ГОУ ОГЛЕ». Ця справа зараз розглядається Господарським судом Києва. Відзначимо, що згідно з українським законодавством, домен в зоні. Ua може зареєструвати тільки володар зареєстрованої торгової марки.

У лютому 2010 року Господарський суд зобов'язав «ГОУ ОГЛЕ» відмовитися від використання домену google.ua. Крім того, суд зобов'язав адміністратора домену. Ua, компанію «Хостмастер», припинити делегування www.google.ua на ім'я компанії «ГОУ ОГЛЕ». Після цього українська компанія подала ряд апеляцій на рішення суду, однак жодної не виграла. Незважаючи на це, Юрій Крайняк заявляє, що Gооgle Inc буде вкрай складно домогтися виконання рішення суду і передачі їм прав на домен. Це юрист аргументує тим, що існує маса розбіжностей в розумінні процедури делегування доменів. Тому якщо «Хостмастер» і отримає рішення суду, з'ясування всіх формальностей, того, що потрібно робити адміністратору в даній ситуації, затягнеться на дуже тривалий час. Крім того, ускладнює ситуацію той факт, що «Хостмастер» не хоче визнавати себе стороною судових розглядів, незважаючи на те, що вона виступає співвідповідачем у позові Gооgle Inc.

Представники Google відмовилися коментувати «Делу» варіанти подальшого розвитку подій, повідомивши, що юристи компанії зараз опрацьовують їх.

Як повідомляло "Дело" (13.07.10), домен google.ua опинився під контролем кіберсквотерів (загарбників доменних імен) ще на початку 2007 року. Він був зареєстрований на ім'я власника сайту Kohaymos.com Олега Богатова, якому належать ще кілька доменних імен, що зачіпають інтереси великих українських і світових компаній, наприклад, «Нафтогаз», «Стирол», Arcelor Mittal Steel. До цих пір при переході за посиланням google.ua відвідувач потрапляє на сайт знайомств «Кохаймось».

За матеріалами delo.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!