Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Воду в українських дитсадках нагріває сонце
 
19-02-2011, 23:57  Технології

Воду в українських дитсадках нагріває сонце

 
Бюджетників переводять на альтернативні джерела енергії

Воду в українських дитсадках нагріває сонце



Уряд приступив до масштабної реалізації проектів у сфері енергозбереження серед бюджетних організацій. Про це прес-конференції в п'ятницю повідомила заступник голови Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Марія Мала, пише ІА «НАШ ПРОДУКТ».

За її словами, згідно чинної Державної цільової економічної програми енергоефективності до 2015 року споживання енергії в структурі ВВП знизиться на 20%.

У контексті програми передбачено низку заходів: проводиться теплосанація дитсадків, шкіл, лікарень. Також бюджетні установи вже зараз поступово переходять до використання альтернативних джерел енергії та теплових насосів для опалення. «Говорячи про використання альтернативних джерел енергії, слід навести приклад дитсадків, в яких вода нагрівається завдяки сонячному колектору», - сказала вона.

Також успішно реалізується проект енергозбереження в місті Дубровиця Рівненської області. У рамках проекту була проведена модернізація вугільної котельні районної лікарні та поліклініки на базі теплового насоса типу «земля-вода». Виконавець проекту - ТОВ «Центр енергозберігаючих технологій Еко» - зайняв перше місце в конкурсі «ТОП-100. Енергоефективність », організованому урядом. «Проект дозволив знизити оплату в десятки, якщо не сотні разів, за опалення», - зазначила Марія Мала.

У свою чергу, завідувач відділом енерговикористання та оптимізації енергоспоживання Інституту загальної енергетики НАНУ Віктор Білодід підкреслив, що у теплових насосів є й недолік - вони можуть спричинити багатократне збільшення витрат на електроенергію.

В регіонах України активно використовується біопаливо, в тому числі, відходи з деревини.

Віталій Дудін

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!