Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що буде з цифровим ТБ на Житомирщині?
 
1-03-2011, 23:33  Технології

Що буде з цифровим ТБ на Житомирщині?

 
Нацрада не знає, що робити з першим провайдером цифрового ТБ

Що буде з цифровим ТБ на Житомирщині?



У лютому закінчився термін, відведений Національною радою з питань ТБ і радіомовлення власнику ліцензії на будівництво мережі цифрового телебачення (MX-4) «Української цифрової телемережі» на усунення порушень з використання радіочастотного ресурсу та будівництва цифрових мереж. Директор цієї компанії Наталія Чобітько-Сапоненко повідомила «proIT», що вона направила регулятору лист з питанням про те, яким чином провайдер повинен діяти в ситуації, що склалася.

«З одного боку нас зобов'язали у двотижневий термін добудувати мережу мовлення, але з іншого, грудневим рішенням Нацради відведені нам частоти на четверту цифрову мережу передбачено почати використовувати тільки в 2013-2015 рр.. Виходить, що регулятор суперечить сам собі », - зазначила вона, додавши, що відповіді компанія так і не отримала.

За словами Чобітько-Сапоненко, Нацрада вказала УЦТМ на порушення, керуючись результатами позапланової перевірки, під час якої істотних недоліків у діяльності компанії виявлено не було.
У Нацраді заявляють, що не отримували від УЦТМ ніяких листів.

«Компанія повинна була надати звіт. Я не пам'ятаю, у мене не було такого листа », - повідомила член Нацради Оксана Головатенко.

«Ми чітко розуміємо, що компанія УЦТМ отримала ліцензію в 2008 році, а вже 2011 рік. Що зроблено компанією за цей період? На сьогоднішній момент компанія почала будівництво своєї мережі лише у Києві, в Житомирі, в Одесі. Чи планує компанія розвиватися далі? Ми не почули відповіді. Ми просили представника компанії ще у вересні надати нам фінзвіт. Я так розумію, він не був нам переданий. Ми попросили після цього надати бізнес-план. Але коли ми спілкувалися два тижні тому з представником, то почули версії про те, що на сьогоднішній момент у них є проблема з Концерном РРТ », - сказала Головатенко.
За її словами, вона полягає в тому, що УЦТМ припускав трансляцію на потужностях концерну. «Але концерн на сьогоднішній момент чи то відмовив їм, чи то не відмовив. І у них є якісь правові складнощі в підписанні договірних взаємин. Мені так здається, що помилка компанії в наступному: якщо ви хочете робити бізнес - робіть його самі. Не робіть це на потужностях, які належать державі. Є концерн. У його власності знаходяться передавачі. Але бізнес-ризики в тому, що договори можуть перепідписуватись раз на рік », - додала Головатенко.

У той же час в Нацраді не змогли дати чітких термінів, коли вони приймуть рішення щодо УЦТМ, незважаючи на те, що перевірки вже тривають дуже довго. На запитання «Коли буде рішення?» В Нацраді відповідають ось таким чином: «Коли компанія вичерпає свої можливості і не зможе пояснити ні свої правові форми роботи, ні своє планування».

За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!