Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Створено перший в світі постійний захист скла від запотівання
 
21-03-2011, 10:13  Технології

Створено перший в світі постійний захист скла від запотівання

 
Розробка врятує лінзи ваших окулярів і приладів, скла транспортних засобів та інші світлопроникні поверхні. Автори винаходу стверджують, що воно є першим у своєму роді. Конденсат водяної пари, що осідає на скло, являє собою не суцільну плівку, а окремі краплі що розповзаються, які заважають прямому проходженню світла. Захист від запотівання повинен запобігати появі таких крапель, розповідає керівник групи дослідників Гаетан Ларош з канадського Університету Лаваля.

Створено перший в світі постійний захист скла від запотівання



Для того щоб отримати захисне покриття, скляна або пластикова основа піддається плазмовій активації для утворення вільних аміногруп, до яких на молекулярному рівні кріпиться шар полісополімера етилену і малеїнового ангідриду, а потім шар полівінілового спирту.

У результаті формується тонка водопоглинаюча оболонка, яка не міняє оптичних властивостей поверхні. Міцні хімічні зв'язки між шарами забезпечують її довговічність. На відміну від наявних аналогів, вона не змивається, що підтвердили випробування, в ході яких покриття знаходилося у воді протягом 24 годин. Результати роботи опубліковані в журналі Applied Materials and Interfaces. Про можливості комерційного застосування нової технології поки нічого невідомо.
Фото з сайту fashions.su/v-stile-emo.aspx
За матеріалами: science.compulenta.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!