Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чому мобільні телефони сповільнюють роботу мозку?
 
18-04-2011, 17:04  Технології

Чому мобільні телефони сповільнюють роботу мозку?

 
Часте використання мобільного телефону призводить до зниження мозкової активності. До такого висновку прийшли вчені з Австралії, Великобританії та Нідерландів.

Чому мобільні телефони сповільнюють роботу мозку?



Втім, за словами самих авторів, результати тривавшогшо протягом двох років дослідження поки не можна вважати остаточними, оскільки ньому взяла участь досить невелика група людей - 300 осіб. Надалі планується збільшити і тривалість, і масштаб дослідження - в ньому повинні будуть взяти участь 17000 добровольців.

З 300 респондентів 100 користувалися мобільними телефонами дуже часто, ще 100 осіб приділяли розмовам по мобільному не надто багато часу, а інші учасники взагалі їм не користувалися. Всі вони виконували різні тести, задіяли пам'ять, увагу та швидкість реакції. Потім вчені оцінювали відмінності їх мозкової діяльності за допомогою електроенцефалограми.

З'ясувалося, що у активних користувачів найкраще розвинена концентрація уваги. Дослідники вважають, що цю якість вони придбали через постійні розмови в жвавих місцях, де зосередитися на дзвінку і абстрагуватися від навколишнього шуму та інших відволікаючих чинників складніше.

Проте серед учасників цієї групи було зафіксовано більше випадків уповільнення мозкової діяльності, а також зниження швидкості реакції. Автори, проте відзначають, що і "уповільнені" показники роботи мозку, зазначені у представників першої групи виявилися в межах норми.

Джерело: newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!