Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Стіни будинків зроблять частиною комп'ютерних систем
 
10-05-2011, 23:14  Технології

Стіни будинків зроблять частиною комп'ютерних систем

 
Нас оточує електромагнітна радіація. У житлових будинках це поля, які генеруються побутовою технікою, мобільними телефонами, комп'ютерами та електропроводкою. Раніше таке випромінювання вважалося фоновим, паразитним, проте фахівці Microsoft Research і Вашингтонського університету придумали, як утилізувати подібний електромагнітний «шум».

Стіни будинків зроблять частиною комп'ютерних систем



У розробленій ними технології наше тіло виступає в якості свого роду антени. Коли людина стосується стіни в тій чи іншій точці, вона перетворює електромагнітні поля в певний сигнал, що залежить від її місця розташування, близькості до стіни і ділянки, до якої вона доторкнулася.

Для передачі цього сигналу необхідний заземлюючий браслет, використовуваний зазвичай для зняття статичної електрики. Приєднані до браслету дроти відправляють сигнал на аналогово-цифровий перетворювач, а той - на комп'ютер (наприклад, ноутбук в рюкзаку за спиною). Програма інтерпретує з розумом і користю отриману інформацію, щоб її можна було використовувати в практичних цілях - скажімо, для того щоб включити світло або відрегулювати гучність телевізора.

Передбачається, що таку технологію можна інтегрувати в систему «розумний будинок», а в перспективі використовувати в якості інтерфейсу для комп'ютерних ігор - по аналогії з бездротовим контроллером Kinect.

Автори «інтерактивної стіни» Десні Тен і Шветак Пател представлять свою розробку на конференції по взаємодії людини і комп'ютерних систем CHI 2011, яка пройде в канадському Ванкувері з 7 по 12 травня.

Джерело: Компьюлента

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!