Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На одному з підприємств Житомира впровадили сучасну енергозберігаючу технологію
 
20-02-2012, 17:46  Технології

На одному з підприємств Житомира впровадили сучасну енергозберігаючу технологію

 
У Житомирі на підприємстві Миколи Савенка впровадили енергозберігаючу технологію, якою може зацікавитися навіть уряд країни.

На одному з підприємств Житомира впровадили сучасну енергозберігаючу технологію



Житомиряни вже сьогодні готові порадити, як в люті морози за опалення платити копійки.

На одному з житомирських підприємств впровадили енергозберігаючу технологію, якою сподіваються зацікавити і уряд України. Адже Кабмін, створюючи довгострокову програму енергозбереження, пообіцяв врахувати досвід підприємств, де сучасні технології вже діють.

Разом з газом - тирса, дрова і навіть побутове сміття.

Коли на околиці Житомира депутат місцевої міської ради Микола Савенко відкривав власне підприємство, відразу встановив енергозберігаючі котли українського виробництва. Їх коефіцієнт корисної дії - понад 90 відсотків.

Микола Савенко, директор підприємства:

- Ми не утилізуємо його [сміття] на звалище, а утилізуємо його в котлах для твердих дров'яних відходів. При згоранні вони опалюють нам 1,5 тисячі квадратних метрів площі цеху.

Тут виробляють металопластикові вікна, дерев'яні двері та меблі, тому відходів багато. У цеху, де працюють люди, навіть в люті морози тепло.

Анатолій Дем'янюк, столяр:

- У нас в цеху технології не дозволяють мати дуже низьку температуру, інакше буде брак. Ми не маємо право не дотримуватися температурного режиму. І робимо все, щоб підтримати його. 18-20 градусів у нас повинно бути.

Як краще зігріти оселі - радять і клієнтам. Коли ті міняють старі вікна на нові, їм за формулами обчислюють енергоефективність.



Леонід Борецький, заступник директора підприємства:

- Суть системи полягає в тому, що ми індивідуально підходимо до кожного об'єкту, враховуємо конструкцію самого будинку або квартири. Прораховуємо можливі втрати тепла через вікна і, виходячи з цього, пропонуємо замовити певну систему вікон.

Керівник підприємства вважає, що завдяки таким технологіям економити кошти можуть не тільки споживачі підприємства, а й держава. Втім, зовсім відмовлятися від газу Микола Савенко не радить.

Микола Савенко, директор підприємства:

- Опалення на дерев'яних відходах не є панацеєю. Опалення газом при правильному підході має більше переваги, а там, де підприємства працюють і віддають відходи, - торф, вугілля, брикет, деревину, - то цим підприємствам треба на законодавчому рівні заборонити використовувати газ.

Житомирське підприємство лише на опаленні економить 500 000 гривень на рік. Житомирським досвідом уже зацікавилися інші вітчизняні виробники.

Катерина Бессарабова, Леонід Харшан, Ігор Грач. Перший Національний.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!