Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На 180 вулицях Житомира встановлять сучасні світлодіодні ліхтарі
 
6-09-2012, 16:08  Технології

На 180 вулицях Житомира встановлять сучасні світлодіодні ліхтарі

 
У Житомирі взялися оновлювати вуличне освітлення, замінюючи старі неекономічні лампи розжарювання на енергоефективні світлодіодні ліхтарі.

На 180 вулицях Житомира встановлять сучасні світлодіодні ліхтарі



Як повідомили журналістам в прес-службі міськради, реалізація проекту відбувається в рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО по залученню європейських коштів на вигідних умовах.

Про умови отримання 3 млн.грн. кредиту, що залучаються містом на 5 років під 3% річних, розповів градоначальник Володимир Дебой.

- Проект є дуже вигідним для міста, адже окупається за 3,5 року. Це дозволяє нам не брати кошти з бюджету, а за рахунок економії покрити взятий кредит. Таким чином сьогодні розвивається вся Європа - сказав Дебой.

22 провулка міста Житомира вже оснащені новим освітленням. Тут замінені 175 ламп розжарювання на сучасні світлодіодні ліхтарі. Всього замінити планують 1665 одиниць ламп на 180 вулицях і провулках міста.

- Для того, щоб повністю завершити переклад Житомира з ламп розжарювання на світлодіодні лампи, нам потрібно ще 1.5-2 млн.грн. сподіваюся, ми будемо в змозі виділити ці кошти з бюджету міста самостійно - сказав Дебой.

Нове освітлення встановлюють по вулицях, де взагалі не було освітлення, а також там, де раніше працювали лампи розжарювання по 100-150 Вт / год.

Це не тільки поліпшить висвітлення провулків, але й допоможе економити бюджетні кошти - упевнений керівник міста. Адже світлодіодні ліхтарі споживають в 4-6 разів менше електроенергії - 22 Вт / год, мають гарантію від виробника - 7 років, не вимагають обслуговування протягом цього терміну, а також в 2,5 рази дають більший світловий потік - відповідно, краще якість освітлення .

- Якщо виникнуть якісь неполадки, ліхтарі будуть замінені для міста безкоштовно. Нормативний термін служби таких ліхтарів - 12 років - повідомив директор КП «Міськсвітло» Юрій Янушевич.

Оглянути нові встановлені ліхтарі і оцінити прогрес, в Житомир приїхав Старший менеджер НЕФКО Елізабет Паулінг-Тоннесен і Старший Інвестиційний Радник НЕФКО в Україні Юлія Шевчук. Робоча нарада з виїздом на місце відбулося 4 вересня 2012 року.

- Мені дуже приємно бачити ефективне застосування отриманих Житомиром засобів - реалізацію проекту по заміні ламп. Житомир - перше місто в Україні, де кредитні кошти надані муніципалітету. Проект виконується дуже швидко. Місто має великий інтерес до нових технологій. Наші інвестиції використовуються ефективно - підсумувала робочу зустріч і огляд нових встановлених ліхтарів Старший менеджер НЕФКО Елізабет Паулінг-Тоннесен.

Вибір спрямування коштів саме в Житомир представники НЕФКО пояснюють тим, що здобули хорошу проектну пропозицію. Позика буде виплачене за рахунок економії менше, ніж за 4 роки.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!