Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » НАТО фінансує ліквідацію могильника радіоактивних відходів в Житомирської області
 
28-09-2016, 04:12  Технології

НАТО фінансує ліквідацію могильника радіоактивних відходів в Житомирської області

 
НАТО фінансує ліквідацію могильника радіоактивних відходів в Житомирської області

Україна з кінця вересня цього року при фінансуванні НАТО почне ліквідацію могильника радіоактивних відходів на об'єкті "Вакуленчук" в Чуднівському районі Житомирської області.

Даний проект буде реалізований в рамках проекту Трастового фонду НАТО з поховання радіоактивних відходів з колишніх радянських військових об'єктів.

Варто зазначити, що для жителів Житомирської області і, особливо, Чуднівського району, наявність у них під носом могильника радіоактивних відходів стало неприємним відкриттям. Втім, багатьом відомо, що на військовому заводі в Вакуленчука вже багато років ведеться демонтаж і утилізація стратегічних ракет, а сам об'єкт є великою «пороховою бочкою».

Як повідомив в ході брифінгу, присвяченого початку практичного виконання проекту, керівник секції Трастових фондів Агенції НАТО з підтримки і постачання доктор Фредерік Пежо, проект був ініційований Україною в 2010 році.

"Цей запит складався в проханні надання допомоги в ліквідації територій, на яких розміщувалися радіоактивні об'єкти, які з'явилися там в результаті військової діяльності", - сказав Пежо.

За його словами, перший етап проекту було розпочато 1 січня 2016 року і був направлений на обстеження та складання карти радіоактивного забруднення території. При цьому загальна сума проекту склала 950 тис. Євро, з яких Україна вже отримала 848 тис. Євро.

Як повідомив аташе з питань оборони посольства Німеччини в Україні полковник Норберт Несс, однією з цілей ліквідації могильника був ризик його використання для виготовлення радіоактивної зброї, так званих "брудних бомб".
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!