Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Голандська NextCare Invest B.V. має намір побудувати в Житомирі комплекс з переробки побутових відходів.
 
17-02-2010, 22:18  Технології

Голандська NextCare Invest B.V. має намір побудувати в Житомирі комплекс з переробки побутових відходів.

 
Голандська NextCare Invest B.V. має намір побудувати в Житомирі комплекс з переробки побутових відходів.


Голандська NextCare Invest B.V. має намір побудувати в Житомирі комплекс з переробки побутових відходів.

Голандська компанія NextCare Invest BV підписала протокол про наміри з Житомирською обласною держадміністрацією (ОДА) про будівництво комплексу з переробки побутових відходів, виробництва екологічно чистої сільгосппродукції та виробництва біогазу в Житомирі та Житомирському районі (приміський район).

Згідно з протоколом про наміри, комплекс з переробки побутових відходів передбачає організацію системи збору та сортування твердих побутових відходів, вторинної переробки паперу, пластику та скла.

До комплексу також увійдуть товарна ферма на 5 тис. голів з 10,2 тис. га., ферма з вирощування біомаси, лісове господарство з 24 тис. га.

У комплексі передбачається будівництво біогазової установки для виробництва чистого газу з органічних відходів та біомаси.

Компанія має намір за 5 років переробити близько 10 млн. куб. м побутових відходів, які зберігаються на околиці Житомира на полігоні побутових відходів та 0,4 млн. куб. м, які надходять туди щороку.

За словами представників компанії, основні потужності з переробки сміття планується розташувати в Житомирському районі і безпосередньо на полігоні в Житомирі.

За інформацією представників компанії, проектні роботи розпочнуться відразу ж після офіційного підписання договору з Житомирською держадміністрацією.

Термін реалізації проекту складе від 2 до 4 років.

За інформацією першого заступника губернатора області Володимира Загривого, в Житомирській обл. знаходиться більше 40 млн. куб. м твердих побутових відходів на території 483 звалищ та полігонах на площі близько 450 га. 50% від кількості полігонів і смітників вичерпали термін експлуатації

Діючі полігони є інтенсивним джерелом екологічного забруднення і потребують термінової реконструкції.

Полігон в Житомирі в мікрорайоні Крошня площею понад 20 га функціонує вже 70 років при нормі 40 років, на ньому скупчилося більше 10 млн. куб. м відходів при щорічному збільшенні. Він переповнений на 35% і потребує термінової модернізації.

За матеріалами РБК-Україна

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!