Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Уряд змусить платити за борги по ЖКГ
 
26-07-2010, 23:29  Влада

Уряд змусить платити за борги по ЖКГ

 
За словами міністра, відповідний законопроект вже підготовлений. Пеня за борги по ЖКГ була скасована Верховною Радою в 1996 році у зв'язку з масовими затримками зарплат і пенсій.

Уряд змусить платити за борги по ЖКГ



З січня 2011 року в Україні може відновитися пеня за прострочення оплати житлово-комунальних послуг, заявив в інтерв'ю газеті «Сьогодні» міністр ЖКГ Юрій Хіврич.

Говорячи про виплати вже наявних боргів по ЖКГ, Хіврич сказав, що 15% всіх боргів становлять т.зв. «Борги безнадійні». «Перш за все, це квартплата за кинуті квартири по Донецькій, Луганській області, де закрили шахти, люди закрили квартири і поїхали назавжди або на заробітки», - пояснив міністр, сказавши, що позови будуть подаватися в першу чергу на тих боржників, які можуть платити, але не хочуть.

З 1 серпня 2010 за умовою МВФ в Україні будуть на 50% підвищені відпускні ціни на газ для населення і підприємств. Очікується, що цей крок призведе до підвищення тарифів на гарячу воду і опалення, яке, за оцінками влади, складе 20-30%.

Проти підвищення тарифів ЖКГ виступають комуністи, які входять в парламентську коаліцію разом з правлячою Партією регіонів і Блоком Литвина. Крім того, опозиційний Блок Юлії Тимошенко має намір оскаржити підвищення газових цін у суді.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!