Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кабмін пояснив підвищення пенсійного віку
 
10-08-2010, 17:53  Влада

Кабмін пояснив підвищення пенсійного віку

 
Поступове вирівнювання пенсійного віку для чоловіків і жінок, про який йде мова в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, відповідає світовій практиці. Про це йдеться в заяві уряду.

Кабмін пояснив підвищення пенсійного віку



У Кабінеті міністрів підкреслюють, що існує декілька причин для цього рішення. По-перше, уряд змушений позичати гроші в країнах, де пенсійний вік вище, ніж в Україні. У Великобританії вік виходу жінок на пенсію становить 60 років, у США та Німеччині - 65 років, в Японії - 70 років, нагадують в уряді.

«Минулого року дефіцит Пенсійного фонду склав більше 17 млрд грн. За оцінками експертів, цього року він може вирости до 29 млрд. Такі темпи зростання дефіциту є загрозою для економічної стабільності країни, яка постраждала не тільки від зовнішніх шоків, а й від популістської оцінки кризи, даної урядом Тимошенко », - йдеться в заяві.

Крім того Кабінет міністрів звертає увагу на той факт, що при загальній чисельності працюючих в 14 млн чоловік, число пенсіонерів досягло понад 13,5 млн осіб.

У той же час уряд підкреслює, що такий перехід буде здійснено поступово. Пенсійний вік для жінок щорічно підвищуватиметься на півроку, збільшившись на 5 років до 2020 року.

«Продовження на 10 років робочого стажу, необхідного для отримання пенсійних виплат у повному обсязі, ліквідує механізм соціальної зрівнялівки, посилить соціальну справедливість, створить позитивну мотивацію для працюючих продовжити трудову діяльність, що поліпшить збалансованість Пенсійного фонду на 2 млрд грн. вже в 2011 році », - йдеться в заяві.

Раніше народний депутат від Партії регіонів Василь Хара заявив про те, що Україна не виконає зобов'язання перед МВФ про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. «Президент особисто категорично проти цього. Він розуміє, що рано чи пізно до цього питання треба повертатися. У нинішніх умовах, при нинішньому рівні життя цього робити не можна, і я переконаний, що ми не виконаємо цей пункт угоди », - сказав він.

Як відомо, що в меморандумі, підписаному між українською владою і МВФ в рамках відновлення кредитного співробітництва, повідомляється, що Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків.

За матеріалами «МинПром»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!