Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Не оприлюднив дохід - плати в казну 17 тисяч гривень
 
23-09-2010, 00:16  Влада

Не оприлюднив дохід - плати в казну 17 тисяч гривень

 
У парламенті зареєстровано законопроект про штрафи для держслужбовців, які приховують або притримують декларації.
Прострочив дату оприлюднення своєї декларації та декларації членів сім'ї - заплати штраф від 15 до 17 тисяч гривень. Такі жорсткі вимоги містить законопроект, нещодавно зареєстрований у парламенті.

Не оприлюднив дохід - плати в казну 17 тисяч гривень



Автор ініціативи - нунсівець Арсеній Яценюк. Він пропонує до того ж розширити список державних осіб, чиї декларації повинні бути публічними. А також змусити чиновників пред'являти громадськості свої декларації про доходи до 1 травня. У пояснювальній записці Яценюк зазначив, що сьогодні існує практика, коли деякі високопоставлені особи публікують декларації або з запізненням, або взагалі їх приховують.
- Це може свідчити про наявність у них коштів, отриманих незаконним шляхом, - резюмував автор законопроекту.

Зараз чиновники декларують доходи стихійно: хто коли захоче. Якщо закон буде прийнятий, під його дії потраплять президент, спікер, прем'єр-міністр, члени уряду, голови та члени Конституційного, Верховного суду, генеральний прокурор, а також всі держслужбовці 1-3-го рангу, серед яких є депутати. Вони, до речі, декларації заповнюють, але не оприлюднюють.
Чи буде цей законопроект прийнятий - питання відкрите. «КП» опитала представників п'яти фракцій парламенту, і кожен з них сказав, що готовий підтримати документ.

- Ми завжди готові, як піонери, - пожартував регіонал Михайло Чечетов.

Готовність депутатів розкрити свої гаманці пояснили деякі їхні колеги. За регламентом до винесення проекту в сесійний зал на голосування його ще потрібно розглянути в комітеті. А там традиційно такі законопроекти припадають пилом, і про них усі забувають.
За матеріалами ua-banker.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!