Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Земельна комісія не дозволила інспекції з благоустрою Житомира заробляти ще на двох парковках
 
30-09-2011, 22:04  Влада

Земельна комісія не дозволила інспекції з благоустрою Житомира заробляти ще на двох парковках

 
Постійна комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування Житомирської міськради на своєму засіданні розглядала питання про припинення та надання права користування земельними ділянками юридичним та фізичним особам.

Земельна комісія не дозволила інспекції з благоустрою Житомира заробляти ще на двох парковках



Дізнавшись про те, що на засіданні комісії перебувати журналіст Житомир.info, депутат фракції Партії регіонів Юрій Самборський (начальник комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м.Житомира») запропонував поставити питання присутності представника ЗМІ на голосування. З 12 членів комісії 11 проголосували «за», в тому числі і Самборський, «утримався» один депутат - Тетяна Шкуропат (партія «Удар»).

Можлива причина настороженого ставлення керівника комунального підприємства до журналіста з'ясувалася трохи пізніше, коли в.о. начальника управління регулювання земельних відносин міськвиконкому Єлизавета Лаліменко запропонувала внести доповнення в один з проектів рішення майбутньої сесії. Членам комісії пропонували дати дозвіл КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» на використання двох земельних ділянок по вул. Черняховського, 109 та вул. Шевченка, 18.

Самборський намагався пояснити колегам, що на цих ділянках будуть платні парковки, які поповнять бюджет міста, але депутати відмовилися підтримати доповнення до проекту рішення сесії, резонно зауваживши, що якщо виставити ці ділянки на аукціон, то місто отримає набагато більше грошей.

«Наскільки ми знаємо, 90% наших комунальних підприємств - збиткові. Давайте їм дамо ще пару земельних ділянок, щоб вони продовжували свою збиткову діяльність », - зіронізував один з членів комісії.

Депутатів також обурило те, що це рішення до початку комісії «ніхто в очі не бачив», але виділення ділянок вже узгоджено з мерією, а депутатам пропонується просто підтримати. «Хто бачив це рішення до засідання комісії? Прийшли, принесли, ми проекту рішення не бачили, але повинні проголосувати «позитивно». Це не правильно, це порочна практика », - сказав депутат Олександр Радько (ВО« Батьківщина »).

Голова комісії Микола Туфанов (Партія регіонів) поставив на голосування пропозицію Радько перенести розгляд цього питання на наступну сесію міськради. Пропозиція була прийнята: 9 депутатів проголосували «за», 2 - «утрималися», Самборський - «проти».



Нагадаємо, що ділянка землі по вул. Шевченка, 18 - це стоянка за міським РАГСом. На початку цього року влада Житомира обіцяли зайнятися благоустроєм території біля РАГСу, а заступник мера Микола Боровець обурювався саме платною стоянкою: «Терміново потрібно дізнатися, кому належить ця стоянка, терміново вивчити питання: ми повинні впорядкувати майданчик біля РАГСу. Приїхали - вільно вийшли, зустріли молодят, і щоб була культура. А то до нього не можна під'їхати: прямо на дорозі стоять весільні машини, а хтось заробляє гроші. Ми навіть не знаємо, хто ».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!