Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада переконує, що кредит Європейського банку врятує комунальні підприємства Житомира
 
14-12-2011, 23:27  Влада

Влада переконує, що кредит Європейського банку врятує комунальні підприємства Житомира

 
14 грудня в Житомирській мерії відбулася презентація модернізації системи теплопостачання міста за рахунок грошей Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР): 10 млн. євро кредиту та 5 млн. євро гранту.

Влада переконує, що кредит Європейського банку врятує комунальні підприємства Житомира



Мер Житомира Володимир Дебой і керівник КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин переконували присутніх депутатів, експертів, фахівців галузі та журналістів, що довгостроковий (на 10 років) кредит ЄБРР - єдиний прийнятний вихід для теплового господарства міста, який може врятувати його від повного колапсу.

«Газ для бюджетних організацій вже подорожчав, ось-ось подорожчає газ для населення, оскільки держава не може безмірно кредитувати населення, дотуючи ціну на газ. Якщо зараз не зробити попереджувальні кроки, то ми просто збанкрутимо наші комунальні підприємства і жителів Житомира. 80% складових тарифу (за тепло) - це електроенергія і газ. Ми бачимо, що зараз немає ніякої перспективи здешевлення ресурсів, і я думаю що і не буде », - переконував присутніх Рогожин.

За гроші ЄБРР планують провести комплексну модернізацію теплопостачання трьох мікрорайонів міста: вул. Шевченко-Бородія; проспект Миру-ул.Жукова; Корбутівка. Також буде проведена заміна фізично зношених магістральних тепломереж.

Відповідаючи на запитання депутата міськради (ВО «Свобода») Валентина Стойко про підвищення тарифів на тепло, Рогожин повідомив, що тарифи зростуть, але не значно. А з часом, завдяки модернізації та економії енергоресурсів, тарифи можуть навіть зменшитися.

«Швидке освоєння кредитних грошей дасть нам можливість стабілізувати тарифи в місті і відірватися від прямої залежності від енергоресурсів», - сказав Рогожин.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!