Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Депутати Житомирської міськради вирішили розібратися з несвоєчасною платою за оренду землі
 
6-04-2012, 08:42  Влада

Депутати Житомирської міськради вирішили розібратися з несвоєчасною платою за оренду землі

 
На черговому засіданні депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Житомирської міськради розглядалося питання про орендну плату за землю.

Депутати Житомирської міськради вирішили розібратися з несвоєчасною платою за оренду землі



Для розгляду питання про виконання рішень міськради, яке повинні контролювати перший заступник мера Галина Семенець і земельна комісія, на засідання запросили начальника Державної податкової інспекції м.Житомира Володимира Гірука.

На комісії проаналізували виконання рішень сесій з 3.03.2011г. по 9.02.2012г., які стосуються передачі в оренду земельних ділянок.

Гірук повідомив, що через неукладення вчасно договорів оренди бюджет, за попередніми підрахунками, недоотримав близько 1 мільйона гривень.

Орендарі повинні протягом двох місяців з моменту прийняття рішення сесією міськради зареєструвати договір оренди землі в управлінні Держкомзему м.Житомира. На реєстрацію договору в органах Держкомзему відводитися 10 днів. А якщо немає договору, то немає і підстав платити за оренду.

На комісії говорили про те, що є договори про оренду, які підписуються через 3-4 місяці після рішення сесії, є й такі, що по 7-10 місяців лежать в міськраді не підписані. Це свідчить про неналежне виконання посадовими особами своїх обов'язків і відсутності ефективного контролю.

Голова земельної комісії Микола Туфанов зауважив, що стежити за документообігом в мерії - це «кровне питання» керуючого справами міськради Петра Кудряшова.

Висловлювалася також припущення, що орендарі, що продовжують договір оренди землі, свідомо не поспішають їх реєструвати і продовжують платити за старими цінами. Володимир Гірук навів кілька конкретних прикладів того, що деякі житомирські підприємства платять за оренду земельних ділянок за цінами 2008, 2006 і навіть 2003 року.

Члени комісії більшістю голосів ухвалили рішення через два тижні представити рекомендації мерові Житомира з питання своєчасного підписання договорів оренди земельних ділянок.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!