Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирщина: Вже відома кандидатура нового губернатора області.
 
24-02-2010, 10:33  Влада

Житомирщина: Вже відома кандидатура нового губернатора області.

 
Житомирщина: Вже відома кандидатура нового губернатора області.


Житомирщина: Вже відома кандидатура нового губернатора області.

Завтра після інавгурації Віктор Янукович отримає право змінити всіх губернаторів. Імена претендентів на посади керівників практично всіх областей вже визначені, повідомляє видання "Дело". Для багатьох з них губернаторське крісло стане логічним завершенням успішної роботи на посаді керівника штабу або виборчої кампанії кандидата в президенти Віктора Януковича.

Серед таких кандидатів можна виділити народного депутата Миколи Присяжнюка, який керував штабом Януковича в Житомирській області.

Практично відсутня альтернатива і у депутата-"регіонала" Олександра Вілкула в Дніпропетровській області. Він також керував виборчим штабом під час президентських перегонів. За словами керівника публічної кампанії в області, нардепа Олега Царьова, крім Вілкула, претендувати на високу посаду може екс-губернатор Володимир Яцуба. Однак йому зараз пророкують посаду міністра ЖКГ в новому уряді.

Не дуже серйозна конкуренція і у Миколи Круглова в Миколаївській області. До числа головних претендентів на посаду губернатора входять троє: керівник публічної виборчої кампанії і народний депутат Микола Круглов, мер Миколаєва Володимир Чайка і народний депутат України II і V скликань Сергій Майборода. У той же час варто відзначити, що Чайка вже не підходить за віком, а позиції Круглова сильніше, ніж у Майбороди.

Безальтернативний кандидат на пост голови Волинської області - керівник місцевого штабу Віктора Януковича Олександр Башкаленко. Дуже високі шанси зайняти губернаторське крісло в Рівненській області має колишній нардеп Василь Берташ, який також керував штабом новообраного глави держави. За словами одного з представників Блоку Тимошенко у місцевому облраді, Берташ може скласти конкуренцію лише народний депутат від Партії регіонів Павло Сулковський.

Такі розклади може порушити лише переформатування парламентської більшості. У випадку якщо "регіоналами" буде створена коаліція за участю Блоку Литвина, на місце голови Рівненської облдержадміністрації можуть також претендувати "литвинівці" Юрій Благодир (нинішній заступник губернатора) і народний депутат з Блоку Литвина Микола Шершун.

Список кандидатів у губернатори з високими шансами можна продовжити "регіоналом" Дмитром Шенцевим (Харківська область), народним депутатом Борисом Петровим (Запорізька область).

На крісло Сумського губернатора в числі інших кандидатів претендує Юрій Чмир. Це депутат від Партії регіонів V скликання, який курирував останню виборчу кампанію Януковича в регіоні на посаді керівника штабу.

Серед несподіваних призначень може стати рішення Віктора Януковича віддати пост губернатора Вінницької області нардепу Владиславу Лук'янову.

Без уряду у Віктора Януковича дійсно можуть виникнути складнощі з призначеннями на місцях. Відповідно до закону, кандидатів на посади губернаторів подає прем'єр-міністр і призначає президент. У минулі роки участь Кабміну в кадровому підборі в основному було формальним. Однак якщо "регіоналам" не вдасться змінити уряд, Кабмін Юлії Тимошенко може заважати призначенням. У такому випадку Янукович може піти по шляху свого попередника Віктора Ющенка, який, конфліктуючи з урядом, призначав губернаторів з приставкою "в.о.". Щоправда, в цій якості повноваження керівників регіонів будуть обмежені.

Серед несподіваних призначень може бути також повернення глави Секретаріату президента Віри Ульянченко в крісло керівника Київської області. Також може здивувати екс-голова президентської канцелярії Віктор Балога, отримавши посаду губернатора Закарпатської області.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!