Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Невдалий жарт вартістю в три роки психлікарні.
 
12-04-2010, 20:35  Випадки

Невдалий жарт вартістю в три роки психлікарні.

 


Житомирянка яка «замінувала» вокзал засуджена до трьох років лікування в психіатричній лікарні.

Невдалий жарт вартістю в три роки психлікарні.


Житомирський суд засудив 32-річну мешканку м. Житомира до трьох років примусового лікування в психіатричній лікарні.

Як відомо, молода житомирянка, в січні цього року, повідомила по телефону 102 про закладену бомбу на території залізничного вокзалу, станції «Житомир». Тоді, було евакуйовано 350 чоловік, у тому числі 30 співробітників житомирського ж / д вокзалу. Вибухівку не знайшли.

Суд засудив її до трьох років примусового лікування в спецмедзакладі з ізоляцією від суспільства. Таке рішення було прийнято після заключення судмедекспертів, які підтвердили, що підсудна страждає однією з форм шизофренії.

Тільки з початку цього року на Південно-Західній залізниці було три неправдивих повідомлення про заховану вибухівку. Крім вокзалу в Житомирі «мінували» залізничну станцію Хмельницький і Київ.

- В основному хуліганять підлітки, - розповідає в.о. начальника лінійного відділу на станції Київ-Пасажирський УМВС України на Південно-Західній залізниці майор міліції Сергій Русанівський. - Турбують правоохоронців також люди з психічними розладами та у стані алкогольного сп'яніння. У 2008 році у нас був надзвичайний випадок, коли в чергову частину міліції зателефонував чоловік п'ятдесятирічний без певного місця проживання і «пожартував» ... на три роки позбавлення волі. Але цей факт його не засмутив, тому що саме цю мету він і переслідував. У чоловіка була відкрита форма туберкульозу, не було грошей на лікування і прожиток. Таким оригінальним способом він вирішив повернутися в стіни рідної в'язниці і поправити здоров'я.

В середньому щорічно реєструється до 20 таких випадків тільки на залізних дорогах країни. Якщо враховувати, що кожний подібний телефонний дзвінок завдає державі збитків до 20 і більше тисяч гривень, за рік набігає значна сума.

Особам, які захочуть «пожартувати» таким чином, слід знати, що держава стягне за все: і за амортизацію спецтранспорту, і за витрату бензину, і за затримку потягів і т.д.

Стаття 259. Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності: 1. Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років. 2. Те саме діяння, якщо воно стало причиною важких наслідків або скоєно повторно, карається позбавленням волі на строк від двох до семи років.
За матеріалами "Журнал Жиомира".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!