Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі виявлені хворі на сказ тварини
 
15-07-2010, 09:30  Випадки

В Житомирі виявлені хворі на сказ тварини

 
Житомирська міська надзвичайна протиепізоотична комісія звертається до житомирян з попередженням у зв'язку з виявленням неодноразових випадків захворювання тварин на сказ.


'В



Так, рішенням комісії від 19 травня 2010 неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ оголошений Богунський район і введені карантинні обмеження.

Про це повідомляє прес-служба управління зі зв'язків з громадськістю міської ради

11 червня 2010 неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ оголошений Королівський район, де також введені карантинні обмеження. Осередком захворювання є територія ЗАТ «Укртранс-Житомир» (вул. Баранова, 62) .12 липня на цій же території було виявлено чергове захворювання собаки на сказ.

Як зазначив заступник мера міста Олег Старинець, джерелом захворювання є бродячі собаки. За його словами, всі керівники підприємств і організацій, розташованих на вищезгаданій території, отримали вказівку щодо неухильного виконання рішення міської ради № 1123 від 26 грудня 2009 «Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в місті Житомирі», пункт 12.1 (утримання собак , кішок та інших тварин). Також потрібно взяти на суворий облік бродячих собак, що знаходяться на території підприємств і обладнати місця для їх утримання.

Крім цього, необхідно повідомляти міську державну лікарню ветеринарної медицини в м.Житомирі за телефонами 37-20-36 та 37-34-18 про кількість тварин для проведення профілактичного щеплення.

Від власників тварин потрібно утримувати їх в облаштованих вольєрах і на прив'язі.

За словами О. Старинця, у разі невиконання зазначених вимог керівники підприємств будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину» (ст. 48) за поширення особливо небезпечного захворювання - сказу.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!