Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі зареєстровано захворювання на сказ
 
6-06-2010, 11:09  Суспільство / Влада / Випадки / Господарство

У Житомирі зареєстровано захворювання на сказ

 
У Богунському районі Житомира загинула домашня тварина – собака породи німецька вівчарка. Діагноз, встановлений ветеринарами, звучить як вирок домашнім тваринам міста – сказ.

Управління житлово-комунального господарства і ветеринарна служба міста звертаються до усіх власників домашніх тварин з проханням провести профілактичні щеплення проти сказу.
'У

В Житомирській міській державній ветеринарній лікарні так прокоментували ситуацію:

«- Наші працівники планомірно обходять приватні сектори Житомира. Ми стукаємо в кожен дім з пропозицією зробити домашнім тваринам щеплення від сказу, - розповів Леонід Рубашенко, заступник начальника міської ветлікарні. - Вже обійшли Богунію. На жаль, не всі господарі тварин виявляють свідомість, навідріз відмовляючись від щеплень. Змушувати їх ми не маємо права. А деякі дякують, за те що самі до них прийшли».

Щеплення від сказу в міській державній ветеринарній лікарні коштує всього 3-5 гривень.

«- Власне, сама вакцина безкоштовна, - пояснив Леонід Рубашенко. - Але ми повинні провести первинний огляд тварини, виміряти температуру, переконатися, що ніяких протипоказань щеплення немає, можливо, проконсультувати власника».
'У

У міській ветеринарній лікарні використовують вакцину вітчизняного виробництва. Ніяких нарікань, проблем і побічних ефектів після вакцинації ветеринари не реєстрували.

Крім державно ветеринарної лікарні, щеплення від сказу можна зробити в ветеринарній клініці «Багіра», «Доктор Зоо» і в ветеринарній клініці при агроекологічному університеті. Вартість вакцинації там трохи дорожче і коливається від 35 до 70 гривень. Тут використовують вакцини як вітчизняні, так і виробництва Чехії.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!