Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Звичайний хлопець Вова Бучак з України провернув в Британії аферу століття і став мільйонером
 
9-08-2010, 19:49  Випадки

Звичайний хлопець Вова Бучак з України провернув в Британії аферу століття і став мільйонером

 
Коли наприкінці липня жителі Кременчука побачили в теленовинах свого земляка в залі Королівського суду Великобританії, вони були в шоці. У тих, хто знав Вову, в голові не вкладається: як звичайний хлопець, який ніколи не відрізнявся хоч якимись ідеями, зміг організувати на Туманному Альбіоні аферу, яку британські ЗМІ вже охрестили наймасштабнішою за 100 років?

0



А все почалося вісім років тому, коли Володимир познайомився з Ларисою з Естонії і переїхав з Кременчука до неї. Потім подружжя оселилося у Великобританії. Там у них народився син Максим, а Вова зайнявся «бізнесом» і швидко розбагатів ...

СХЕМА роботи шахраїв

У залі Королівського суду обвинувачі повідомили, що в країну виходець з України потрапив нелегально з естонським паспортом на ім'я Кайдо Маесалу (і тут аферист пожартував: прізвище співзвучна з нашим «має сало»). Саме його і назвали головним в організації численних фіктивних шлюбів, які укладалися між такими ж нелегалами, як і він сам, пише британська газета «Дейлі мейл».

Разом з українцем на лаві підсудних опинилися ще двоє: 61-річний священик Алекс Браун зі Східного Суссекса і 50-річний Майкл Аделасойе, юрист з Нігерії. Останній контактував з охочими отримати громадянство, готував документи, а пастор вінчав їх із нареченими у своїй церковці. Володимир же знаходив людей, які за гроші погоджувалися стати під вінець з нелегалами. Це були в основному небагаті жителі Східної Європи. Вони як громадяни країн Євросоюзу могли легально перебувати і працювати в Британії, мали ті ж привілеї, що й англійці. А після весілля їх «другі половинки» отримували ті ж права.

Вікарій вінчав по 8 ПАР НА ДОБУ

Охочих вступити у шлюб з європейцями було хоч відбавляй. Фіктивний шлюб їм обходився в 15 тисяч фунтів (близько 200 тисяч гривень). 3000 отримували наречений або наречена з Європи, ще по 3000 брали юрист і святий отець. А решту 6000 фунтів діставалися українцеві.

Слідство встановило, що з 2005 по 2009 роки священик Алекс повінчав 360 пар! А коли слідчі почали допитувати молодят, з'ясувалося, що практично всі бачили своїх благовірних один раз у житті - на весіллі. Причому деякі по 5-6 разів йшли під вінець у церковці Східного Суссекса.

У результаті кременчуцький Остап Бендер заробив близько двох мільйонів фунтів! Спільники - по мільйону.

Особливо в Британії засуджують пастора. Адже за 800 років у їхній країні вперше на лаві підсудних опинився священик! За саме лише порушення церковних правил вінчання вікарію загрожує тюремне ув'язнення на 14 років! Ще більше британці обурилися, коли з'ясувалося, що пастор Алекс гомосексуаліст і п'яниця.

Сам же священик виправдовувався так: «Знаєте, ці люди все йшли і йшли до мене. Іноді вони були навіть вночі. Я просив їх почекати до ранку, але вони не бажали. А я був не вправі запитувати у них, навіщо потрібен такий поспіх. Ці вінчання почали мене втомлювати. Навантаження часом були настільки великі, що я знімав їх стаканчиком сидру ».

Міру покарання ЩЕ НЕ ВСТАНОВИЛИ

На останньому засіданні судді визнав затриманих винними, але оголошення міри покарання для кожного перенесли на вересень. Причому юриста і пастора відпустили до винесення вироку на волю, а Володимир продовжує сидіти в СІЗО.

Проти нього доказів більше. Вдома в українця знайшли записи, гроші, перевірили телефонні розмови з учасниками одружень. Так що відпиратися Бучак навіть немає сенсу.

З ДОСЬЄ

Навчався слабо і жартував над вчителями

Володимир Бучак народився в 1970-му. Його і старшого брата виховувала одна мати. Батько покинув сім'ю, коли Володі тільки рочок виповнився. Хлопець закінчив вечірню школу і навіть вступив до Кременчуцького льотного коледжу. Хоча пілотом так і не став.

Однокурсник Валерій розповів, що Володимир був жартівливим і нешкідливим хлопцем:

- А ось навчався Вова слабо, на трієчки, і любив пожартувати над вчителями. Але людиною був компанійською, веселою, незлою.

Також однолітки розповіли, що Володимир у молодості «качався», брав анаболіки для зростання м'язової маси.

Дзвінок мамі

«Сина обмовили!»

Після того як Бучак «прославився» на весь світ, його мати пенсіонерка Галина Григорівна неохоче спілкується з пресою.

- Що тут розповідати - сина обмовили! Він у мене хороший, добрий, нікого не вбив, не алкаш, не наркоман. Любить мене, добре до інших відноситься. Я виховувала двох синів сама. Через бідність Вова навіть льотний коледж не закінчив, тому що я не змогла оплатити пальне для польотів. А без диплома як у Кременчуці роботу знайти? От і поїхав за кордон. Поїхав, тому що розумний! Більше нічого говорити не буду, я і так вся на нервах після інфаркту, - на одному диханні сказала Галина Бучак, попрощалася і кинула трубку.

Курйоз

300 наречених одружувалися в одній сукні

Ті, що брали участь в аферах розповіли, що під час фальшивих церемоній одруження траплялися й курйози. Одна з свідків зізналася, що дуже незручно себе почувала, коли не змогла надіти на палець обручку - не за розміром. Але священик навіть не надав цьому значення, опустив очі і продовжив церемонію. Те ж траплялося і з нарядом. Що тут скажеш - 300 наречених не можуть бути однаковими.

За матеріалами gigamir.net

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!