Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Нью-Йорку заарештована російська студентка-хакер за крадіжку 12 мільйонів доларів
 
7-10-2010, 08:20  Випадки

У Нью-Йорку заарештована російська студентка-хакер за крадіжку 12 мільйонів доларів

 
Поліція Нью-Йорка заарештувала 21-річну російську студентку Крістіну Свечінську. Вона знаходилася в банді кібер-шахраїв, які вкрали з рахунків в американських і британських банків 12 мільйонів доларів. Американська преса охрестила її нової Ганною Чапман.

У Нью-Йорку заарештована  російська студентка-хакер за крадіжку 12 мільйонів доларів



Крадіжки грошей відбувалися за допомогою вірусу-трояна Zeus. Він давав можливість отримувати злочинцям доступ до пошти інтернет-користувачів і красти таким чином паролі до банківських рахунків. Минулого тижня ФБР заарештувала 39 осіб, що входили в міжнародний синдикат кібер-злочинців, частиною якого була злочинна група Свечінської. Крім цього, правоохоронні органи Великобританії затримали 20 осіб, а на Україні було заарештовано ще п'ять шахраїв.

За оцінкою ФБР, синдикат вкрав з рахунків своїх жертв, мінімум, 70 мільйонів доларів. Втім, слідчі не виключають, що загальна сума вкрадених грошей може досягти 220 мільйонів доларів. Однак незважаючи на такий розмах і півторарічні розслідування, заарештувати вдалося лише виконавців, тоді як ватажки синдикату сховалися на території країн Східної Європи і Росії.

Арештована Свечінська в банді шахраїв була дрібною сошкою. Її затримали за фактом перекладу з одного рахунку на інший 35 тисяч доларів. За інформацією поліції і ФБР, вона перебувала на території США за студентською візою і була завербована хакерами. Тепер їй загрожує від 5 до 12 років в'язниці. Американська преса вже охрестила Свечінську новою Ганною Чапман, проте на відміну від російської шпигунки, яка також займалася на території США сумнівними фінансовими операціями, студентці явно не загрожує підтримка російського МЗС і подальший обмін з поверненням до Росії.

За матеріалами InterRight

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!