Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Пожежа на японській АЕС «Фукусіма-1» продовжується
 
23-03-2011, 17:46  Випадки

Пожежа на японській АЕС «Фукусіма-1» продовжується

 
У середу, 23 березня, з третього реактора японської АЕС «Фукусіма-1» знову почався викид чорного диму, на зразок того, що був у понеділок. Судячи з відеозапису з місця події, кількість і концентрація диму зменшуються, а його колір поступово переходить в сірий.
Пожежа на японській АЕС «Фукусіма-1» продовжується

Про це заявили експерти в прямому ефірі загальнонаціонального телеканалу NHK. Вони допускають, що дим може бути результатом процесу горіння, але утримуються від конкретних висновків за браком інформації про те що відбувається всередині реактора. Вони також відзначили, що позавчорашній викид не привів до зміни радіації у реактора або тиску в ньому.

Рівень радіації на третьому реакторі АЕС після появи диму помітно впав, відзначає Reuters. За дві години до цього він становив 435 мікрозівертів, а після знизився до рівня в 283,7 мікрозівертів. При цьому обидва значення вище, ніж у попередні два дні.

Компанія-оператор атомної станції Терса, між тим, поки не повідомила ніяких подробиць про те, що відбувається. Розпочато евакуацію співробітників станції, що працюють на даному реакторі, передає ИТАР-ТАСС.

Раніше МАГАТЕ повідомило, що реактори п'ятого і шостого енергоблоків АЕС вдалося остудити до безпечного стану. Вимірювання показують, що в сховищах відпрацьованого палива обох енергоблоків до 20 березня відбулося значне зниження температури. Зараз обидва енергоблоки охолоджують дизельные генераторы в аренду. 21 березня, інженери змогли підвести лінії електропередачі до першого, другому та п'ятого електроблоку. Одночасно Сили самооборони Японії і пожежники продовжують заливати резервуари відпрацьованого палива на третьому і четвертому енергоблоках.

У середу японська влада розраховувала почати запуск систем охолодження на аварійній АЕС. У центрі управління третім реактором якраз було відновлено електропостачання і TEPCO повідомляла, що сьогодні буде зроблена перша спроба запустити насоси третього реактора.

Тим часом, Терса в екстреному порядку запросила у японських банків 1,5 трлн ієн (близько 18 млрд доларів) на покриття витрат, викликаних роботами з усунення аварії на АЕС «Фукусіма-1» і ремонтом теплових електростанцій компанії.

Компанія змушена витрачати значні суми на усунення аварії на АЕС, ремонт і профілактику зупинених під час землетрусу ТЕЦ. При цьому поки потужності енергооператора з постачання електрики не відновлені, що ускладнює поповнення коштів.

Найбільші банки Японії вже оголосили, що готові задовольнити запит про виділення коштів до кінця березня.

У спеціальній доповіді уряду Японії сказано, що збитки країни в результаті стихійних лих становлять від 185 млрд до 308 млрд доларів.

Звіт японської влади враховує збиток, нанесений стихією префектурам Івате, Міяги, Фукусіма, Аоморі, Ібаракі, Хоккайдо Тіба. Сюди включені дані про зруйновані будинки, пошкоджені дороги і підприємствах.

Відзначимо, що у звіт не увійшли економічні втрати від відключення електроенергії і поки не оцінено збитки від аварії на «Фукусіма-1».

Нагадаємо, 11 березня в результаті сильного землетрусу і наступного за ним 10-метрового цунамі серйозно постраждала АЕС «Фукусіма-1». 12, 13 і 15 березня там прогриміли декілька вибухів водню. А в четвертому блоці зовсім спалахнула пожежа, яку, щоправда, швидко вдалося ліквідувати.

Все це супроводжувалося викидами радіації, рівень якої вже став реально небезпечним для людини. Влада евакуювала всіх мирних жителів у радіусі 20 км.

Ріна РЕШЕТКІНА - www.er.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!