Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі п'яний водій в замкнутій машині просидів 8 годин, вимагаючи адвоката і начальника міліції
 
15-06-2011, 13:54  Випадки

У Житомирі п'яний водій в замкнутій машині просидів 8 годин, вимагаючи адвоката і начальника міліції

 
Ця історія могла б стати ще тим курйозом, якби не деякі обтяжливі її обставини, від яких, якщо і хочеться сміятися, то тільки співчутливо людській дурості. Судіть самі.

0



Близько 2 години ночі 9 червня в міліцію надійшло повідомлення про те, що якийсь чоловік, перебуваючи в нетверезому стані, хуліганить біля одного з розважальних закладів Житомира. За вказаною адресою негайно виїхав наряд бійців "Беркут". А оскільки в повідомленні говорилося про те, що потенційний хуліган водій «Шкоди», то туди ж був направлений і патрульний екіпаж ДАІ, - пише Ольга Номерчук, УМВС прес-служба УДАІ.

Як тільки правоохоронці наблизилися до нічного клубу, чоловік ,що стояв біля «Шкоди», на непристойну поведінку якого і поскаржилися люди, миттєво скочив у свій автомобіль і помчав геть. Він абсолютно не відреагував на вимогу даїшників зупинити машину, а навпаки додав газу. З увімкненими сиреною та маячками автомобіль втікача переслідували екіпажі «Беркута» і ДАІ. А той мчав нічними міськими вулицями щодуху своєю іномаркою.

Виїхавши на вулицю Черняховського, «шумахер» не помітив автомобіль таксі, що їде в попутному з ним напрямку, і зачепив його своєю машиною. Але і дорожньо-транспортна пригода не змусила його зупинитися. За таких обставин на допомогу правоохоронцям поспішила підмога у вигляді ще двох нарядів ДАІ. Один з них залишився оформляти ДТП з таксистом, а інший приєднався до переслідування.

Втім, виїхати з міста втікачеві так і не вдалося. У районі Водоканалу водій не впорався з керуванням, і машину, яка з вереском обернулася навколо своєї осі кілька разів, викинуло прямо на тротуар. Підім'явши під себе кущі, "Шкода" застигла. Працівники ДАІ та «Беркута», на чиїх очах фактично і сталося "аварійне приземлення", підбігли до машини, щоб пересвідчитися, чи цілий гонщик.

Втім, всі дверці "Шкоди» виявилися замкненими. Сам водій, на щастя, залишився цілий і неушкоджений. Вийти і пред'явити документи правоохоронцям він категорично відмовився, як і відкрити машину. Натомість на виконання водієм законних вимог міліціонери почули добірний мат на свою адресу, а також їм було продемонстровано нехитрі комбінації з пальців, що мають цілком недвозначне значення.

Незважаючи на таку зухвалу поведінку водія, правоохоронці продовжили терпляче прохати його пред'явити належні документи і вийти з транспортного засобу. Але марно. Трохи згодом він висунув свої умови, мовляв, вийду, якщо зараз же побачу біля своєї машини адвоката і начальника міліції.

Переговори велися довго. Настав ранок, люди почали відправлятися по роботах. А «Шкода» все так само мирно стояла в кущах, біля неї скупчилися працівники ДАІ та бійці "Беркута". Ніякі вмовляння на водія не діяли. Близько 8 ранку на місце події було викликано евакуатор, який спокійно доставив затворника в його ж автомобілі на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів УДАІ в області. Але і перебуваючи там, водій продовжував наполягати на виконанні висунутих ним умов. По всій видимості, він тягнув час для того, щоб протверезіти.

Але палюче сонце і спека зробили таки свою справу і внесли деякі корективи у плани водія-затворника. А ще допомогла дружина яка прибула на штрафмайданчик, в особі якої знайшовся і адвокат, і начальник міліції. Після 8-годинного перебування в салоні машини, близько половини одинадцятого 10 червня, чоловік таки здався і зволив вийти з «Шкоди».

Злісним порушником виявився житель Житомира. Напередодні він посварився з дружиною, внаслідок чого «небагато» нашкодив. Винуватця доставили в міський центр детоксикації, де медики засвідчили факт його перебування в стані алкогольного сп'яніння. Таким чином, щодо «затворника» були складені адміністративні матеріали за керування автомобілем у нетверезому стані, за невиконання законних вимог працівників міліції та за скоєне нічне ДТП за участю таксиста.

Що цікаво, сам горе-водій свою провину так і не визнав. По крайній мірі, він всіляко запевняє в тому, що після сварки з дружиною поїхав прямісінько на вулицю Черняховського, прихопивши по дорозі кілька пляшок пива. Припаркувавшись, він випив і ліг спати. Незабаром його розбудили бійці "Беркута", голосно які стукали у вікна його машини. А потім почався весь тарарам. І ніяких погонь, таксистів, а тим більше хуліганства біля нічних клубів, за глибоке переконання винуватця, не було й близько.

За словами начальника УДАІ УМВС України в області Олександра Кравченка, ставлення працівників ДАІ до п'яних водіїв безпрецедентне. Саме така категорія однозначно є фактором підвищеного ризику не тільки для свого власного життя, але і для здоров'я і життів інших учасників дорожнього руху.

- Коментуючи даний випадок, хочу підкреслити, що ніхто з працівників ДАІ не буде йти на поводу у п'яних водіїв. Можете не сумніватися, від неадекватної людини ми спокійно стерпимо і погрози, і приниження на свою адресу. А покривати нетверезих водіїв і потурати у виконанні якихось їхніх капризів - цього, вже вибачте, теж ніхто не збирається робити - зауважив Олександр Кравченко.

Виходить, у спілкуванні з даїшниками водієві мало бути кмітливим, потрібно ще й вести себе відповідно або хоча б так, щоб не соромно було потім дивитися в очі людям, доводячи свою уявну правоту.


За матеріалами Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!