Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У місцях відпочинку житомирян почастішали крадіжки телефонів - міліція
 
30-06-2011, 13:12  Випадки

У місцях відпочинку житомирян почастішали крадіжки телефонів - міліція

 
Житомирські правоохоронці в період масових відпусток і дитячих канікул посилюють увагу до місць проведення дозвілля - приміські лісопаркові зони, пляжі, бази відпочинку, санаторії, кемпінги, бари, розважальні центри.

'У



Як повідомив заступник начальника УМВС Валерій Марчевський, працівники внутрішніх справ вже перевірили близько 670 об'єктів на території Житомирської області, що надають ті чи інші послуги для відпочинку і зафіксували більше 5 тисяч адміністративних правопорушень, кожне сьоме це розпивання спиртного або поява в п'яному вигляді в громадських місцях.

Погодьтеся, зустрічатися з «відпочиваючими», які взяли надто багато міцних напоїв доводилося, мабуть, кожному і дуже часто від такого сусідства псувалися і настрій, і радість вікенду.

Нехтують громадяни не тільки алкоголем, до якого належить і пиво, але й правилами адміністративного нагляду, установленого для певної категорії осіб. Тут статистика говорить сама за себе - кожне 5 злочин, зареєстрований на території області з початку року, що зробила людина яка раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Тому лояльність і поблажливість в даному випадку недоречна.

З початку проведення спеціальних заходів під умовною назвою «Берег» співробітники міліції затримали 141 людину. Всі вони обґрунтовано підозрюються в причетності до злочинів, кожен третій - до крадіжок. З незаконного обігу вилучено 27 одиниць зброї, в т.ч. 24 - гладкоствольної, і більше півкілограма наркотичних засобів різного ґатунку.

Найчастіше в міліцію відпочиваючі звертаються із заявами про крадіжки. Залишені на пляжі або на березі водойми без нагляду особисті речі - не просто спокуса для злодія, а вигідна пропозицію скористатися вашою безпечністю.

28-річний житель м. Бердичева, поки випробовував свої сили у водних розвагах на місцевому пляжі, позбувся МР3-плеєра і 500 гривень. Слідчі за підозрою в крадіжці затримали непрацюючого 19-річного місцевого хлопця.

Сподіватися на те, що, подолавши певну відстань від Житомира і опинившись в місцях, де, майже, не ступала нога людини, ви убезпечили свій відпочинок хоча б від злодіїв, наївно.

Двоє жителів Ємільчинського району, активно відпочиваючи «на природі», о 7 годині ранку втратили власні мобільні телефони, які залишили без нагляду. У телефонів тут же знайшовся новий господар, якого за заявами потерпілих вже наступного дня розшукали міліціонери. 30-річний житомирянин не розгубився, а навпаки - повертаючись додому, прихопив чуже добро, тим більше, вже не вперше.

Невдало закінчилася і спроба пенсіонерки відвідати кафе «Молодіжне» в одному з райцентрів. Не встигла 64-річна жінка толком ознайомитися з дизайном закладу, як виявила пропажу телефону, безпечно залишеного на столику. Таким спритним до чужих речей виявився 29-річний хлопець, у якого працівники райвідділу згодом вилучили крадене.

Це найбільш характерні приклади неприємних сюрпризів хороших починань. Тому, щоб літній відпочинок був тільки в радість, не забувайте: " Береженого і Бог береже".

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!