Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирським будівельникам в Іраку не платять за роботу
 
18-09-2011, 20:52  Випадки

Житомирським будівельникам в Іраку не платять за роботу

 
Житомирські будівельники, які приїхали до Іраку працювати за контрактом, вже дев'ять місяців живуть там без зарплати і не можуть повернутися на батьківщину.

0



За даними МЗС України, їх було більше двохсот чоловік. Багато поїхало самостійно, отримавши лише частину обіцяних грошей. Зараз, за словами дипломатів, в Іраку залишилися 38 українців. Всі приїхали будувати об'єкти на замовлення іракського уряду. Підрядником робіт є турецька фірма. Як виявилося, вона недавно збанкрутіла.

Олеся Харчук чекає свого чоловіка з Іраку. Олександр поїхав до Іраку будувати урядові котеджі. У цьому сприяла українська фірма-посередник. А контракт на роботу підписав з турецькою фірмою. Обіцяли оформити робочу візу і своєчасно виплачувати зарплату. Але нічого не виконали.

Олександр розповідає: фірма-підрядник збанкрутувала. Будівництво вже давно заморожене, робочі живуть без грошей, в бараках, з уже простроченою візою. Іноді приходять представники українського консульства і керівники будівництва.
Щоб залишити території Іраку, каже Олександр, потрібно виїзна віза. Але її поки не оформляють. Та й без зароблених грошей виїжджати не збирається.

Багато хто не витримав таких умов і повернувся додому, - каже Андрій Бобер. Він приїхав до рідного Житомира на початку літа. Каже, заплатили лише невелику частину. В Україну Андрій приїхав за свій рахунок. Тут його чекали дружина і маленький син.

Про ситуацію, в якій опинилися українські будівельники, знають вже й іракські дипломати. Але поки що від коментарів вони утримуються, посилаючись на свою зайнятість. Втім, по телефону в посольстві Іраку запевнили лише в одному - готові сприяти у вирішенні конфлікту.

В українському МЗС кажуть, консул в Іраку тримає все на контролі. Будівельникам не раз пропонували повернутися на батьківщину, але вони відмовляються.
Українські юристи впевнені - у будівельників є два виходи із ситуації - забути про зароблені гроші і повернутися на батьківщину або ж домагатися справедливості, перебуваючи в Іраку.

Українцям в Іраку підрядник в черговий раз пообіцяв - гроші обов'язково заплатять і на наступному тижні вони повернуться на батьківщину.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!