Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Анонімність Інтернету зв'язала руки закону
 
4-12-2011, 19:52  Випадки

Анонімність Інтернету зв'язала руки закону

 
Кількість кримінальних справ, пов'язаних з шахрайством у сфері інформаційних технологій, за перші дев'ять місяців 2011 р. зросло майже на 40% в порівнянні з 2010 р., повідомляє агентство «РИА Новости» з посиланням на слова начальника бюро спеціальних технічних заходів (БСТМ) МВС Росії Олексія Мошкова.

Анонімність Інтернету зв'язала руки закону



За його словами, найпоширеніші шахрайства - так званий скімінг (крадіжка коштів з банківської карти за допомогою скімера, що встановлюється на кардрідери в банкоматах) і атаки на клієнтів Інтернет-банків.

Однією з причин високого рівня злочинів в IT-сфері, на думку Мошкова, є високий ступінь анонімності в Інтернеті, який зловмисники використовують у своїх цілях. Анонімність істотно ускладнює як збір доказів злочинів, так і пошук самих зловмисників, говорить він. Крім того, і самі кредитні організації неохоче діляться з правоохоронними органами інформацією про випадки крадіжки у їхніх клієнтів коштів з рахунків.

За дев'ять місяців 2011 р. кількість кримінальних справ за ст. 159 КК РФ (шахрайство) на підставі матеріалів управління «К» БСТМ МВС Росії склало 1031. Тоді як за весь 2010 р. було порушено 736 кримінальних справ за цією статтею.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!